• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Yasin Börü Davası Ankara`da görülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-7 Ekim olaylarında PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlıların yargılandığı dava, Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edecek.

2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın ikinci duruşması daha geniş olduğu için 12. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda saat 10.30`da başlayacak.

Duruşmayı; saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak`ın yakınlarının yanı sıra birçok ilden yüzlerce kişi, siyasi parti temsileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de takip edecek.

Yaklaşık 100 avukatın davaya müdahil olarak katılacağı duruşmada katillerin yanı sıra azmettiricilerin de cezalandırılması talep edilecek.

Dava süreci şöyle gelişti
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakledilmesi talebinin Yargıtay tarafından onaylamasıyla dava dosyası Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

5 Ekim`de Ankara`da görülen davanın ilk duruşmasında zanlıların savunmaları dinlenmişti. Mahkeme sonunda sanık Burhan Dicle`nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 25 Kasım 2015 tarihine ertelenmesine karar verilmişti.

Duruşmada ayrıca, müşteki avukatlarının, daha önce tahliye edilen bazı sanıklar hakkında yeniden yakalanma ve tutuklanma kararı çıkartılması ve tüm faillerin TCK'nın 77. Maddesi`nde düzenlenen “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında yargılanması yönündeki talepleri reddedilmişti.

Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak`ın katledilmesi ile Yusuf Er`in yaralanmasına ilişkin yargılanan 22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanık için ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme` suçundan dörder ve ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları` iddiasıyla birer olmak üzere, beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir