• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
PKK`nin barikat olarak kullandığı onlarca araç hurdaya döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği tarafından  dün saat 16.00`da Cizre`nin Yafes ve Sur mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, ilçenin farklı mahallelerinde kolluk güçleri ile PKK`liler arasında çıkan  çatışmalar akşam saatlerinde şiddetlendi.

Çatışmalar sırasında PKK`lilerin sahiplerinden gasp ederek barikat olarak kullandığı onlarca araç kullanılamaz hale geldi.

Cizre`de Nusaybin Caddesi, İdil Caddesi ve Yafes caddesi ve bu caddelere çıkan sokaklarda PKK`liler, durdurdukları araçların anahtarlarına el koyarak barikat amacıyla kullandı.  Şiddetli patlama ve silah seslerinin yükseldiği Yafes Caddesinde sokağa çıkma yasağı kalktıktan sonra, saat 22.00 sularında araçlarını almaya giden vatandaşlardan birçoğu, araçlarının  yakıldığını ya da camlarının kırıldığını gördü. Barikat yapılan onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, cadde üzerinde bulunan birçok işyerinde de maddi hasar meydana geldiği görüldü.

Dün yaşanan çatışmalarda komiser Umut Tuncay(24) ile Şırnak Emniyet Müdürlüğünde işçi olarak çalışan Sabri Oğrak (27) hayatını kaybetmiş, Yusuf Kara (38) isimli sivil de yaralanmıştı.

Çatışmalar sırasında 5 PKK`linin de öldürüldüğü belirtildi.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir