• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Ülke genelinin yağışlı hava etkisine girmesi bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye`nin bugün itibarıyla yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Sağanak yağışların, perşembe günü ülke genelinde etkili olacağı ve yağışların önümüzdeki hafta başına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bugün ise ülkenin batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, İzmir ve Çanakkale çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinden sonra İzmir çevreleri, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmeniyor. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz Kıyıları ile Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Tekirdağ ile Balıkesir'in batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren İzmir çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı çok bulutlu 14/20

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 5/17

İzmir: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 16/19

Adana: Parçalı çok bulutlu 8/24

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 0/18

Batman: Az bulutlu ve açık -1/18

Van:    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir