• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Bingöl'ün Çatma köyü arazileri suya kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Çatma Köyü sakinleri, 10 yıl süren arazilerinin sulanması  beklentileri,  Adaklı Kaymakamı Zafer Yiğit’in girişimleri sonucu karşılandı. Çatma Köyü Muhtarı Vahit Toparlak ve köylüler, su sorununu çözen Kaymakam’a teşekkür etti.

Çevreli (Cunan) deresinde meydana gelen heyelan nedeniyle  10 yıldır köye suyu getiremediklerini belirten Köy muhtarı Vahit Toparlak, “Yedi yıldır köyümde muhtarlık yapıyorum. Bu sürede Adaklı ilçesine dört kaymakam geldi hepsine söyledik, dilekçeler verdik ama soyadı gibi yiğit kaymakamımız sorunumuzu yerinde inceleyerek su sıkıntımıza öncelik verdi.” dedi. 

9 kilometrelik dereden gelecek su köyü canlandıracak

50 haneli köyün bağ bahçeleri on yıldır susuzluktan ekilemiyordu. Durumu yetkililere defalarca ileten muhtar  Toparlak, “Her seferinde yaparız, ederiz sözleriyle geçiştiriyorlardı. Kısa süre önce ilçeye atanan Kaymakam Zafer Yiğit, köye gelerek sorunu yerinde gördükten sonra hemen ihale açarak çalışma başlattı. Köy halkım adına Kaymakam Zafer Yiğit başta olmak üzere il genel meclis üyeleri Ziya Özdemir ve Hüseyin Saydan’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Yönetici eser bırakandır

Çözülmeyecek sorun olmadığını belirten Muhtar Toparlak, “Yöneticiler  tarihe geçmek için eserler bırakmalıdırlar. Biz halkımızın temsilcileri olan muhtarlar da sorunlarımızı korkmadan, çekinmeden yetkililere ileterek, işi takip ettiğimizde çözülmeyecek sorun yokmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir