• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Yuttuğu diş protezi ameliyatla midesinden çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te geçtiğimiz Cumartesi günü 54 yaşındaki A.B, bir lokantada Nohut dürümü yediği sırada beş dişlik protezini yanlışlıkla yuttu. Bağırsaklarında bulunan yaşlı adamın yuttuğu  diş  protezi,  yapılan başarılı ameliyatla çıkarıldı.

Edinilen bilgilere gör  A.B. adındaki yaşlı adam,  bir lokantada Nohut dürümü yediği sırada beş dişlik protezini yanlışlıkla yuttu. Bunun üzerine diş doktorunu arayan A.B`ye doktoru hemen bir hastaneye gitmesini istedi.

A.B., Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesine giderek muayene olduktan sonra Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Yağbasan tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren  başarılı ameliyatla A.B`nin bağırsaklarında bulunan diş protezi çıkarılırdı.

Ameliyatı gerçekleştiren Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Yağbasan, ameliyatı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, protezin bağırsak tıkanıklığına neden olabilme tehlikesi taşıdığını yapılan başarılı bir ameliyatla midede aranan protezin bağırsaklardan çıkarıldığını söyledi.

Yağbasan, “Cumartesi günüydü, bir tane diş yutma vakası olduğu söylendi. Öncellikle biz onu tam protez zannettik. Tam protez olsaydı. Biz onu çıkaramayabiliriz dedik. Daha sonra telefondan resmini gönderdiler. Midede beş dişlik bir protez olduğunu gördük. Onu çıkarabiliriz diye düşündük. Normal filmde midede olduğu görünüyordu. Ama mideye baktığımızda dişleri göremedik. Dolayısıyla ilerlemiş olabileceğini düşündük. Hastayla konuştuk nasıl olmuş diye, nohut dürümü yerken dişinin eksik olduğunu hissetmiş. Bağırsak tıkanıklığına neden olabilecek bir protezdi. Yaklaşık 3 saat ameliyat sonrası dişleri çıkardık.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir