• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Fransa`da son 10 günde bin 233 baskın yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da 13 Kasım`da gerçekleşen saldırıların ardından ülkede devam eden olağanüstü hâl kapsamında bin 233 adrese baskın yapıldığı açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, son 10 günde bin 233 adrese baskın yapıldığını, 165 kişinin gözaltına alındığını, 266 kişiye ev hapsi cezası verildiğini ve ayrıca 230 silaha da el konulduğunu açıkladı.

Cumartesi günü yürürlüğe girecek olan yeni olağanüstü hâl yasasına herkes tarafından saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Cazeneuve, baskınların devam ise edeceğini belirtti.

Yeni yasa olağanüstü hâli üç aya kadar uzatılabilecek, güvenlik güçleri, makul şüphe gerekçesiyle hiçbir kanıta gerek duymadan aramalar yapılabilecek, ‘terör` propagandası yapan internet siteleri ve sosyal medya ağları da kapatılabilecek.

Kamu düzenini tehdit ettiği düşünülen kişiler ev hapsinde tutulabilecek ve bu yeni yasayla ‘kamu düzenini bozacak` cami, dernek ve organizasyonların kapatılabilmesine de olanak sağlanmış olacak.

Bilindiği gibi yeni yasa daha yürürlüğe girmeden Fransa`da iki camiye baskın düzenlenmişti. Bundan sonraki süreçte Fransa`da yaşayan Müslümanları ne gibi zorlukların beklediği ise yeni yasayla görülmüş oluyor. İnsan hakları ihlallerine sebep olacak yeni ‘OHAL` yasasına, güçlü bir tepkinin gösterilmemesi ise dikkat çekiyor. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir