• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Erdoğan: Sınırlarımızı koruma hakkına herkes saygı göstermeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü'ndeki resepsiyonda düşürülen Rus uçağıyla ilgili ilk değerlendirmesinde bulundu. Düşürülen uçağı ‘aidiyeti belli olmayan` diye belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “"Biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Uyarıya rağmen ihlali sürdürmüştür. Hava sahamıızı ihlal eden uçağa müdahale edildi.

Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur.

Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir."

Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölge DAİŞ'in olduğu bölge değildir. DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenler'i vuruluyor.  Esed rejimi ve onun desteklediği ülkelerin Bayurbucak Türkmenler'e olan saldırılarının amacını iyi biliyoruz. Amaç Esed rejimini ayakta tutabilmektir.  MİT TIR'ları Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım götürüyordu. O TIR'larda silah olsa ne olacak olmasa ne olacak. Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele eden kardeşlerimize yardım etmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz.  Bizim, Suriye halkının güvenli bir geleceğe kavuşmasından başka bir derdimiz yoktur.  Türkmen kardeşlerime mücadelelerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir