• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
`Yasin Börü davasında azmettiriciler de yargılanmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Zekeriya Birkan Yasin Börü davası ile ilgili yargılamada azmettiricilerin de yer alması gerektiğini söyledi. Bursa Rabia Platformu Başkanı Yunus Emre Altuntaş ise Yasin Börü davasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da 6-7 Ekim`de, Kobani'de yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen olaylarda PKK tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gököz'ün katledilmelerine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Bursa eski Baro Başkanı Av. Zekeriya Birkan, yarın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak dava öncesi İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

“Yasin Börü davası sıradan bir dava değil bir sınav davasıdır”

Yasin Börü davasının sıradan bir dava olmadığını, bu davanın bir sınav davası olduğunu belirten Birkan, “Bu sınav davasının birincisi kamu düzeni açısından ikincisi ise suçluların cezalandırılması açısından bir sınav davasıdır.” dedi.

“Bu dava genişletilmeli, olayın azmettiricileri de yargılanmalı”

Bu davanın genişletilmesi gerektiğini, yargılamanın sadece suçu işleyenlerle sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyen Birkan, “Yargılama sadece bu suçu işleyenlerle sınırlı kalmamalıdır. Olayın azmettiricileri de yargılanmalı.” diye konuştu.

Siyasi olaylarda tetiği çeken kişiden daha önemlisi tetiği çektiren kişinin suçlu olduğunu ifade eden Birkan, “Asıl mesele budur. Bundan dolayı davanın genişletilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha kapsamlı bir hale gelip sadece olayı yapanlar üzerinden değil, bu olaya sebebiyet verenler yani işin azmettiricileri de Yasin Börü davasında yargılanan kişiler arasında yerini almalıdır.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Bursa Rabia Platformu Başkanı Yunus Emre Altuntaş ise Güneydoğuda geçtiğimiz yıl oynanan bir oyunun mazlumu olan ve verilen bir bedel olan Yasin Börü`nün davasını sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

“Yasin Börü`nün katledilişi bir dramatik sahneyi andırıyor”

İnsanlık tarihinde Yasin Börü`nün katledilişinin bir dramatik sahneyi andırdığını dile getiren Altuntaş, “Yasin Börü o derece canice katledilmiştir ki buna gerekçe olarak ne herhangi bir din ne herhangi bir ırk ne herhangi mezhep öne sürülemez. Bu insanlığın bittiği yerdir. Küçücük bir çocuk kurban eti dağıttığı için, etrafta insanlara faydalı olmak için çalışan bir lise öğrencisi, pırıl pırıl nur gibi bir delikanlı.” diye konuştu.

“Doğuda faşist zihniyet Yasin Börülerin fikrine tahammül edemiyor”

Doğuda faşist zihniyetin Yasin Börülerin fikrine tahammül edemediğini belirten Altuntaş, “Bu delikanlının fikirlerine dayanamayan faşist bir zihniyettir. Biz bu faşist zihniyetin karşısında mücadele etmek için, insanlığın onurunu ayağa kaldırmak için ve hakiki manada adaleti sağlamak için Yasin Börü`nün bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yasin Börü gibi masum kürt vatandaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor”

Yasin Börü`nün boşuna şehit olmadığını anlatan Altuntaş, “Bizler Yasin Börü`nün katledilişi üzerinden bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi için bölgedeki zihniyetin, işgalci zihniyetin, bölgedeki faşist zihniyetin o bölgeden çıkarılmasını istiyoruz. Bunun içinde halkın çok duyarlı olması gerekiyor. Yasin Börü gibi masum kürt vatandaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Hele hele bir liseli delikanlının hunharca katledilişinin sessizce karşılamaması gerekiyor. Bu sebeple bizler Bursa Rabia Platformu olarak hem de Bursalı Müslümanlar olarak Yasin Börü`nün şehadetinin yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Ailesine sabırlar diliyoruz ve bu davanın takipçisi olacağımızı buradan tekrar bildiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yasin Börü davasının ertelenmemesi gerektiğini ifade eden Altuntaş, “Yasin Börü`nün davası bekletilemez. Türkiye`de adalet maalesef gecikmiş bir adalet oluyor. Sonuçta adalet niteliğini kaybedebiliyor.” diye konuştu.

“Davayı sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz”

Yasin Börü davasında suçluların aleni bir şekilde ortada kameralarla tespit edilmiş durumda olduğunu anlatan Altuntaş, son olarak şöyle konuştu: “Bizim beklentimiz ve bütün dünyaya çağrımız adalet dünyasına, çağrımız insanlığa, çağrımız Yasin Börü`nün katillerinin bir an önce cezalandırılması bu katillerin bir an önce tespit edilmesi ve planlayanların bulunmasıdır. Bu açıdan davayı takip etmeye devam edeceğiz.” (Zeki Aras/Sezer Özer – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir