• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Sincar`da Peşmerge-Pkk Gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musul Vali Yardımcısı Abdulkadir Şengali,  PKK'nın Sincar'ın (Şengal) boşaltılması yönündeki talimatlara uymadığını belirterek, "PKK, Şengal'deki 7 hükümet binasını işgal etmiş durumda. Tüm uyarılarımıza rağmen boşaltmıyor" dedi.

Şengali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul İl Meclisi'nin, Sincar'daki tüm hükümet binalarının Peşmerge güçleri ve silahlı gruplar tarafından boşaltılmasına yönelik talimat verdiğini ancak ilçedeki PKK unsurlarının bu konuda sorun çıkarttığını söyledi.

Sincar'ın Peşmerge güçleri tarafından kurtarılmasından sonra 19 Kasım'da hükümet binalarının boşaltılması gerektiğini ifade eden Şengali, "Musul İl Meclisi ile 21 Kasım'da Şengal ilçesini ziyaret ederek hükümet binalarının 24 saat içinde boşaltılmasını istedik. Buraların polis ve asayiş kuvvetlerine teslim edilmesi gerekiyor. Fakat PKK unsurları, bu talimatımızı dikkate almadı ve bulunduğu yerleri boşaltmadı" şeklinde konuştu.

"Sonuçlardan PKK sorumludur"

Musul Vali Yardımcısı Şengali, Peşmerge güçlerinin elinde bulundurduğu 13 resmi binayı 24 saat içinde boşalttığını ancak PKK'nın 7 binayı elinde bulundurmaya devam ettiğini açıkladı.

Şengali, alınan kararın uygulanması için yasal yollara başvuracaklarını ve olabilecek tüm gelişmelerden PKK'nın sorumlu olacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"PKK, 'bizim muhatabımız Bağdat'tır, onlar boşaltın derse boşaltırız. Bağdat'tan emir vermediği sürece burada kalmaya devam ederiz' diye cevap veriyor. Bizim de bu konuda takip ettiğimiz yasal yollar vardır. Herşeyi yeri ve zamanı gelince yaparız. PKK, Şengal'de yanlış yapıyor. Buradan duyurmak istiyoruz: Alınan kararlara uymama noktasındaki sorumluluk PKK'ya aittir. Sonuçlarına katlanacaktır."

PKK'nın güvenlik noktaları kurma noktasında da talimatlara uymadığını hatırlatan Şengali, "Irak polisi ve Kürdistan bölgesi asayişi dışında hiçbir güvenlik noktasına izin verilemez. PKK, bu konuda kafasına göre hareket ediyor ve yasalara saygı göstermiyor. Fakat biz bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" bilgisini paylaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir