• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim Bir-Sen öğretmenler günü kutlaması yapmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler, 24 Kasım Öğretmenler Gününe buruk giriyor. Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlardan mustarip olan eğitimciler, sorunlarının çözülmesini istiyor. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Coşkun, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmedikçe 24 Kasım`a özel, kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyet icra etmeyeceklerini söyledi.

2012 toplu sözleşme süreci sonrası Kızılcahamam`da yaptıkları 23. Başkanlar Kurulu toplantısını hatırlatan Coşkun, sonuç bildirgesinde öğretmenlerin sorunları giderilmedikçe öğretmenler gününde herhangi bir etkinlik yapmayacakları kararı aldıklarını belirtti.

“Öğretmenler yoksulluk sınıfında yer alıyorlar”

Memur-Sen'in düzenli olarak gerçekleştirdiği açlık ve yoksulluk araştırması sonuçlarına göre öğretmenlerin tümünün yoksulluk sınıfında olduğunu söyleyen Coşkun, “Artık yetkililerin gönlümüzü okşayıcı güzel kelimelerinden ziyade somut ekonomik, sosyal, özlük haklarımıza yönelik iyileştirmelerde bulunmalarını istiyoruz. Her ay Memur-Sen'in düzenli olarak gerçekleştirdiği açlık ve yoksulluk araştırması sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 414 lira 776 kuruş, yoksulluk sınırı 3 bin 905 lira 781 kuruş olarak tespit edildi. Bu sonuçlara göre tüm memurlarımız ve özellikle öğretmenlerimizin tümü yoksuldurlar.” dedi.

“Kenan Evren yönetmeliği tarih olmalı”

Memurların kılık ve kıyafetlerine müdahale edilmesine artık son verilmesi gerektiğini belirten Coşkun, şöyle devam etti: “Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu görevlisine ‘ne giyeceğine karar veremeyen insan` muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz. Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan Kenan Evren yönetmeliğinin, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını asker gibi görme alışkanlığının Türkiye`de artık tarih olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Memurların iş güvencesinin kırmızıçizgileri olduğunu ifade eden Coşkun, memurların iş güvencesini gündemde tutmanın 3 milyon 200 bin kamu görevlisini tedirgin etmek dışında bir sonuç doğurmayacağını ifade etti. (Osman Gülebak - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir