• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
`Müslümanlar Peygamberi İyi Tanımalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten Kardeş Der, dernek binasında üye ve gönüllülerine yönelik seminer düzenledi. Seminerde konuşan İTTİHAD üyesi Molla Beşir Şimşek, her Müslümanın Peygamberi iyi tanıması gerektiğini söyledi.

Molla Beşir Şimşek, Hz Muhammed`i (sav) insanlara anlatmak isteyen her Müslümanın, öncelikle kendisinin Peygamber Efendimizi tanıması gerektiğini söyledi. Şimşek, “Kur`an ve sünneti biz okumazsak, biz öğrenmezsek, biz anlamazsak, biz yaşamazsak başkasına nasıl anlatırız. Mümkün değildir. Onun için her şeyden önce Peygamber efendimizi iyi tanıyıp okumamız lazımdır. Siyeri iyi kavramamız lazımdır. Peygamberimizin her sözü hikmet iledir. Bu dava yolunda çakıl taşıdır. Her sözü her davranışı rehberdir.” dedi.

Müslümanların Hz Muhammed`i (sav) daha iyi tanıması için okuması gerektiğini belirten Şimşek, “Peygamberimiz nerede hangi tavrı takınmıştır. Bütün bunları en ince noktasına kadar bilmemiz durumunda davamızı insanlara kabul ettirmemiz mümkündür. Onun için birinci dereceden kardeşlerimizin çokça okuması ve öğrenmesi lazımdır. Peygamberini bilmeyen bir insan Peygamberini insanlara nasıl sevdirecektir. Bu toplumun hidayeti Peygamberini tanımasıyla mümkün değil midir? Başka çaresi var mıdır?” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed`in (sav) hayatının her anının bizler için örnek olduğunu ve bunun Kur`an-ı Kerim`de belirtildiğini ifade eden Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah`u Teâla Kuran-ı Kerim`de ‘Sizin için Allah`ın Resulünde güzel örnekler vardır.` buyuruyor. Güzel bir hayata sahip olmak istiyorsanız örnekleri Resulullah`tadır. Ahlaklı bir insan olmak istiyorsanız, erdemli bir insan, iyi bir insan, sevilen bir insan, Allah`ın sevdiği bir insan olmak istiyorsanız bütün bunların yolu Resulullah`tadır. Bir baba olarak çocuğunuzu terbiye etmek istiyorsanız bu işin dersini Resulullah`tan alacaksınız. Bir eş olarak eşinize nasıl davranmanız gerekiyorsa onun dersini Resulullah`tan öğreneceksiniz. Çünkü Resulullah bizim için örnektir. Bir komşu olarak Resulullah nasıl bir komşuydu, bunun dersini Resulullah`tan alacağız. Bir tüccar olarak, bir esnaf olarak Resulullah`ın eminliğini, dürüstlüğünü ancak Resulullah`tan alarak bu güzel huyu kazanabiliriz.”

Peygamberimizi tanımayan insanların başkalarını örnek alacağını belirten Şimşek son olarak, “Bütün alanlarda, hayatımızda A`dan Z`ye kadar örnek Resulullah`tır. Peki, Resulullah`ı tanımamışsak kimden örnek alacağız. Resulullah`ın çocukluğu, gençliği idareciliği, topluma karşı tavrı nasıldı bütün bunların yolu Resulullah`tan geçiyor. Her şeyden önce her kardeşimiz Peygamber Efendimizi iyi okuyacak. Bunu yapamazsak başkasını kendimize örnek ve rehber ediniriz. Onu gözümüzde büyütür onun alışkanlıklarını belki kendimize örnek diye alır taklit ederiz.” dedi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir