• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber aşığı bir Âlim daha zindana konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ HABER MERKEZİ

2000`li yıllarda mütedeyyin insanlara karşı başlatılan sürek avının kurbanlarından olan Molla Ekrem Derdiyok, Muş`ta cezaevine konuldu. 2000`li yıllarda İslâmi kişi ve kurumlara yönelik başlatılan sürek avında İslâmi hizmetlerde bulunduğu için gözaltına alınıp, Hizbullah Cemaati üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 1 yıl sonra tahliye edilen, aradan geçen yıllardan sonra verilen mahkûmiyet kararıyla tekrar tutuklanan Molla Ekrem Derdiyok, Muş cezaevine konuldu. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Molla Ekrem hakkında 2012 yılında, Hizbullah Cemaatine üye olmak suçlamasıyla, 4 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Uzun zaman ailesinden uzak yaşamak durumunda kalan Molla Ekrem, 13 Kasım Cuma günü Cuma namazının ardından tutuklandı.

BİZİM ŞAHİDİMİZ RABBİMİZDİR

Evli ve 5 çocuk babası olan Molla Ekrem, yeniden tutuklanmasıyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Bizler sadece ama sadece Allah`ın dinine hizmet ettiğimiz için cezalandırılıyoruz. İnsanlığın geleceği adına yaptığımız hayırlı çalışmalar birilerini rahatsız ettiği için bugün bu zulüm bize reva görülüyor. Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davalardan yargılananların ağır cezalara çarptırılmalarına rağmen tahliye edildiği bir ülkede, mütedeyyin insanların hâlâ bu tür zulüm ve baskılara maruz kalması bizleri derinden üzüyor. Ben Rabbime şükrediyorum. O bizim şahidimizdir.” diye konuştu.

Molla Ekrem Derdiyok, her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve milyonların katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinlikleri için sürekli hizmet eder ve pek çok etkinliğe konuşmacı olarak katılırdı. Derdiyok, Kutlu Doğum etkinliklerinde insanlara, Peygamber(SAV) efendimizin güzel ahlâkını anlatır, ümmetin ancak hakkıyla Peygamberi(SAV) takip etmesiyle kurtuluşa ereceğini vurgulardı.

BU ZULÜMLER İZAH EDİLEMİYOR

Kendisinin de ifadesiyle Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davalardan yargılananların ağır cezalara çarptırılmalarına rağmen tahliye edildiği bir ülkede, mütedeyyin insanların hâlâ bu tür zulüm ve baskılara maruz kalması izah edilemiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir