• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İrşad-Der bilgi yarışması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani'de faaliyette bulunan İrşad Der, 15 yaş altı çocuklara yönelik ödüllü İslami bilgi yarışması düzenledi.

Gürbüz 2 nolu yas evinde düzenlenen program Abdullah Göğercin`in kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, çocuklara İslami eğitim vermenin önemini anlattı.

İslam terbiyesiyle yetişen çocukların Müslüman toplumun geleceği olduğunu belirten Çam, “Çocuklarımız bizlere Allah`ın birer emanetidir. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Bir hadiste Resulü Ekrem (sav), ‘Çocuklarınıza üç şeyi sevdirin Kur`an`ı Peygamberi ve Ehli Beytimi.` Bizler bugün bu tavsiye çerçevesinde çocuklarımıza İslam`ı ve Ku`ran-ı sevdirmek amacı ile böyle bir program düzenledik. Bizler çocuklarımızın elinde uyuşturucu, bali ve molotof değil, Kur`an olmasını istiyoruz. Kur`an ile yetişen çocuklar yarının Musab`ı, Ömer`i ve Ali`sidir inşallah. Kendine ailesine ve toplumuna fayda sağlayan bir Müslüman ferdidir.

Bu nedenle çocuklarımızın İslami bir ahlaka sahip olmaları için hem kendimiz onlarla ilgilenelim hem de İslami kurum ve derneklere götürelim ki onlardan bir hayır ve bereket görelim.” dedi.

Dokuz grubun katıldığı yarışma heyecan ve coşku içinde geçerken yarışmanın birincisi Gürbüz İrşad-Der, ikincisi Kuyular İrşad-Der üçüncüsü ise Hani İrşad-Der oldu.
Program dereceye girenler yarışmacılara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir