• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hangisiydi dinin felsefesi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Yeryüzünde din hakim oluncaya dek!' mi denildi yoksa 'Yeryüzünde herkes Müslüman olana dek!'mi?
'Ey Allah'ın kulları kardeş olun!' mu denilmişti yoksa 'Ey Allah'ın kulları önce kafir edin, sonra öldürün' mü denilmişti.

Oturup mehdiyi beklemek miydi? Mesele Yoksa 'İyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak' prensibince mücadele ederek mehdi olmak mıydı? Mesele. Her peygamber bir mehdi değil miydi? Her sahabe bir mehdi değil miydi? Her mümin bir mehdi değil miydi?

Cebrail'in dahi yardımını kabul etmeyerek 'Allah bana yeter!' diyen put kıran İbrahim'in,  ağa ve paşaların önünde diz çöken müridleri olmuşsak eğer aldanmışız işte!
Bu din, reddettiğimiz insanlığa mı indi yoksa hayvanlara, kuşlara mı?

Kime indi bu Kur'an! Kime secde etti cinler ve melekler! Hz. Muhammed (s.a.v) kimlere nasihat etmek için gönderildi? Peygamberin amacı ne zafer kazanmak ne de Yeryüzünde aykırı düşünenlerin hepsini kılıçtan geçirmekti. Peygamber görevini yaptıktan sonra karşılığını Allah'tan beklerdi. Zaten bu yüzden 'Kendini helak mı edeceksin' uyarısını aldı.
Aldandık işte! Biz Müslümanlar, en azılı düşmanlarımızın elinde oyuncak olmakla...

Düşmanlarımızı bırakıp birbirimizin boğazına sarıldığımız zaman, görüş farklılıklarımızın bizi birbirimize en azılı düşmanlarımızdan daha düşman yaptığında ve artık Allah'ın 'Hani siz birbirinize düşmanlar kesilmiştiniz de Allah sizin kalplerinizi uzlaştırdı ve birbirinize kardeşler olarak sabahladınız' ayetlerine sağır olduğumuz zaman aldandık işte.
Kendi düşüncemizi kardeşimizin düşüncesine dikte etmek istiyor ve kendi kardeşimizi çıkarlarımıza kurban ediyorsak eğer bir de Allah düşmanlarına muhabbet besliyorsak, hadi birbirimizi bir an önce öldürelim de herkes bir gün buluşup hesaplaşacağı mahşer alanında Allah'ın huzurunda kendini savunsun.

Muhammed Sıddık Bilge / Diyarbakır (Bağlar) – Yaş: 24

Bu haberler de ilginizi çekebilir