• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
PKK Silahlı Eylemlere Devam Kararı Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde yayınlanan KCK yönetiminin yazılı açıklamasında, "AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur. AKP'nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir" dendi.

Açıklamada çift taraflı ateşkese hazır olduklarını ifade eden KCK yönetimi, seçimlerin ardından PKK'ya yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini de vurguladı.

Yeni bir çözüm sürecinin başlayabilmesi için karşılıklı irade olması gerektiğini söyleyen KCK, "Yeni bir çatışmasızlığın ancak Türk devletinde Kürt sorunu konusunda bir çözüm iradesi ortaya çıkması ve çözümü hedefleyen müzakereyle sağlanabileceği açıktır. Yoksa bizim tek taraflı irademizle ne çatışmasızlık gerçekleşebilir, ne de Kürt sorununun çözümünde sonuç alınabilir" dedi.

Erdoğan: Dönem sonuç alma dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslenirken, çözüm sürecine ve PKK'ya yönelik operasyonlara da vurgu yapmış ve "Terör örgütü silahlarını bırakıp gömene kadar, tüm elemanları teslim olmak veya ülke dışına çıkmak suretiyle tasfiye oluncaya kadar bu mücadele devam edecek" demişti.

Kanla, canla, hendekle mücadele etmeye çalışmanın millete en büyük ihanet olduğunu söyleyen Erdoğan, HDP'ye de adını anmadan tepki göstermiş ve "Bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki parti çok kötü bir sınav vermektedir" demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir