• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Gazzeli şehid eşi Fatine Tevfik:  ‘Düşmanın cepheye  arkadan dolanmasına  ENGEL OLUYORUZ`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / Doğruhaber / Röportaj

Filistin davasının anlatıldığı bir konferansta karşılaştığımız Gazzeli şehid eşi Fatine Tevfik ile Gazze`nin manevi anlamdaki durumunu, bir şehid eşi olarak hissiyatını ve Gazzeli kadının İslami davada ve direnişteki rolünü konuştuk. Siyonist israile karşı verilen mücadelede şehid düşenler için “Biz sevdiklerimizi İslam için feda ettik” diyen Fatine Tevfik, şehidlerin kanının Filistin`in israile boyun eğmesini engellediğini dile getirdi. Fatine Tevfik, her açıdan kuşatma altında olan Gazze`nin imanıyla bütün bu zorlukları göğüslediğini, ayakta durmaya çalıştığına dikkat çekerken, Gazzeli kadınların direnişe olan desteğini de, “Biz kadınlar, ilhamımızı Hz. Hatice`den, Hz. Aişe`den, Hz. Hansa gibi hanım sahabilerden alıyoruz. Biz, yuvamızın içini kontrol altında tutuyoruz, cephenin arkasında destek oluyoruz. Birilerinin (düşmanın) cepheye arkadan dolanmalarına engel oluyoruz” şeklinde tarif etti.  İşte Gazzeli şehid eşi Fatine Tevfik`in sorularımıza verdiği cevaplar…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Benim ismim, Fatine Tevfik, Gazzeliyim. Gazze Eğitim Bakanlığı`nda çalışıyorum. Şehid eşiyim ve ayrıca İslam davetçisiyim.

İSRAİL BÜTÜN BASKI VE ZULÜMLERİNE RAĞMEN BİZİ YILDIRAMIYOR

Şu anda Gazze`de durumlar nasıl ve siz ne zamandan bu yana Gazze`den ayrısınız?

Ben bir yıldan beri İstanbul`dayım. Ama tabi oradaki durumu takip ediyorum. Gazze`nin şu anda ayakta durmasının tek sebebi imanıdır. Yoksa ona hiçbir maddi yardım gitmiyor. Gazze her açıdan kuşatma altında fakat Gazze imanıyla bütün bu zorlukları göğüslüyor ve ayakta durmaya devam ediyor. Tabi insanın hak üzere ve haklı olma duygusu ona yani Gazze`ye büyük bir ruh veriyor. Biz de haklıyız, buna inanıyoruz. Bu konuda en ufak bir şüphemiz yok. Bu nedenle israilin bütün baskıları bütün zulümleri bizi yıldıramıyor ve Gazze bu süreci göğüslemeye devam ediyor.

ŞEHİDLERİMİZİN KANI FİLİSTİN`İN İSRAİLE KARŞI BOYUN EĞMESİNİ ENGELLİYOR

Gazzeli bir şehid eşi olarak duygularınızı öğrenebilir miyiz?

Ayrılık her zaman acıdır. Biliyorsunuz ayrılık kolay değildir. Biz sevdiklerimizden ayrılıyoruz ama öte taraftan şu duygumuz da var, biz sevdiklerimizi Allah rızası için İslam için feda ettik. Kutsal hedeflerimiz var, bu konuda örnek aldığımız insanlar var. O bakımdan her ne kadar ayrılık kolay olmasa da onların şehid olduğunu bilmek, onların kutsal bir amaç için canlarını verdiğini bilmek bize bir güç ve sabır veriyor. Benim eşim tam da Oslo sürecinin başlangıcında şehid oldu. Fakat ben inanıyorum ki şehidlerimizin kanı bize bir meşale oluyor, bize güç veriyor. Filistin`in israile karşı boyun eğmesini engelliyor.

BİZ, ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKARAK DÜŞMANIN CEPHEYE ARKADAN DOLANMALARINA ENGEL OLUYORUZ

Gazzeli bir kadın ve bir şehid eşi olarak, Gazzeli kadınların İslam davası ve direnişteki rolü ve sizlerin bu ruhu elde etmenizdeki ana kaynağınız nedir?

Elbette biz Gazzeli kadınların ayrı bir sorumluluğu var. Fakat genel olarak kadın toplumun en temel dinamiğidir, ana dinamiğidir. Hani, kadın toplumun yarısını teşkil ediyor diyorlar. Bu da elbette doğrudur. Toplumun yarısı kadınlardan oluşuyor. Fakat geri kalan yarıyı da kadın inşa ediyor. Eğer kadın iyiyse toplumun diğer yarısı da güçlü oluyor, zinde oluyor, sağlıklı bir şekilde gelişiyor. O bakımdan kadının rolü çok önemli. Onun sabrı, onun metaneti, onun ortaya koyacağı direnç ve direniş, zalimlere karşı Müslümanların duruşunu ve konumunu güçlendiriyor. Elbette bizim kaynağımız Allah`ın kitabıdır, Kur`an`dır ve Sünnettir. Bir de tarihte örnek aldığımız sahabelerdir; Sümeyye`dir, Nesibe`dir ve diğer hanım sahabilerdir. Tarihte bedel ödeyen ve bu uğurda büyük fedakârlıklar yapan öncü hanımlardır. Biz bunlardan ruh alıyoruz, bunlardan ilham alıyoruz. Biz ilhamımızı Hz. Hatice`den alıyoruz, Hz. Hansa`dan alıyoruz, Hz. Aişe`den alıyoruz. Biz kadınlar olarak evin içini kontrol altında tutuyoruz. Cephenin arkasında destek oluyoruz. Birilerinin (düşmanın) cepheye arkadan dolanmalarına engel oluyoruz. Biz kadınlar daima toplumun içinde, evin içinde çocuklarımıza sahip çıkarak hem mücadeleye destek oluyoruz hem de mücadeleye kaliteli ve şuurlu insanlar yetiştiriyoruz.

DUALARINIZI PRATİĞE DÖKÜN

Gazzeli bir şehid eşi olarak mesajınız nedir?

İki mesajım var. Birincisi Gazzeli kadınlara ikincisi Türkiyeli kadınlara. Gazzeli kadınlara mesajım şudur; direnin, o kor ateşi ellerinizde tutmaya devam edin, sakın bırakmayın, sabredin. Bütün dünyaya karşı örnek bir duruş ortaya koyuyorsunuz. Öte taraftan Türkiyeli kadınlara da tavsiyem şudur; sizden hem dua bekliyoruz hem de maddi katkı bekliyoruz. Dualarınızı pratiğe dökün. Elinizden geldiğince Gazze`ye yardımcı olun. Bütün dünyaya Gazze`nin sıkıntılarını duyurun. Şu an Gazze çok zor durumda. Göz göre göre Gazze ölüyor. Tabi Gazze en başta Müslümanların sorunudur. Fakat aynı zamanda insanlık sorunudur, vicdan sorunudur. O bakımdan bütün vicdan ehlini, özgür dünyayı Gazze`ye sahip çıkmaya davet ediyorum.

Sayın Fatine Tevfik, teşekkür ediyorum açıklamalarınız için. Rabbim ecrinizi artırsın inşallah

Ben teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir