• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
İslam Âlimleri Kudüs için İstanbul`da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Erkan Yavuz / Doğruhaber

Filistin Destek Koalisyonu İstanbul Beylikdüzü`nde bir otelde, “7. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu” temalı bir program düzenledi. Programa Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, Sudan eski Gençlik Bakanı ve şu andaki Hükümet temsilcilerinden Bila Ahmet Yusuf,  İTTİHAD üyesi Abdulhakim Sonkaya, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin`in yanı sıra alim ve kanaat önderleri katıldı.

Programa video konferans yoluyla katılan HAMAS Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, tüm katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür ederek Kudüs`e daha fazla destek vermelerini istedi.

“Kudüs davası güç kazanarak devam edecektir”

Programdaki katılımcılara video konferans yoluyla mesaj gönderen İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye işgale karşı başlayan direnişin sürdürülmesini istedi. Heniye: “Davamız devam edecektir. Aksa Camisi'nin korunması devam edecektir. Ecdadımızdan buraları emanet aldık ve bizden sonrakilere de emanet bırakacağız. Buradan tüm Müslümanlara selamlarımıza iletmek istiyoruz. Kadın çocuk demeden mücadele ruhumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz devam edecektir. Bugünlerde dayanışmaya daha fazla ihtiyacımız var. Günümüzdeki olaylar işbirliğimizi ve direniş ruhumuzu kamçılamaktadır. Filistin davası Filistinlilerin davası olduğu kadar tüm Müslümanların davasıdır. Onun için bu dava güç kazanarak devam edecektir.” dedi.

“Filistinli gençler taş ve bıçaklarla vatanı uğruna şehit olmayı göze almışlar”

Filistin`de 3. İntifadanın başladığını ve bu İntifadanın artarak devam edeceğini vurgulayan Heniye, “Halk artık bilinçlenmiş ve bilenmiştir. Maalesef Kudüs`ün maruz kaldığı çirkin saldırılar artmaktadır. Bizler tüm bu işgalci savaşına rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve Kudüs`ün işgal altındaki tüm toprakları için mücadele edeceğiz. Mücadele ruhumuz artarak devam edecektir. Şu anda başlayan intifada karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Filistinli gençler taş ve bıçakla vatanı uğrunda şehit olmayı göze almışlar. Kadınıyla, kızıyla, büyüğü ve küçüğüyle hepimiz aynı duyguyu yaşıyoruz. Binlerce insanımız bu mücadelede şehit oldu. Bugün geldiğimiz noktada daha güçlü ve dirayetliyiz. Bizlerin ümmetin desteğine ve yardım eline ihtiyacımız vardır. Bugünden itibaren gelin bizleri destekleyin. Buraları yalnız bırakmayın. Hiçbir vatandaşımızın bu cihattan geri adım atmaya niyeti yok. Halk olarak şer güçlerine karşı haykırıyoruz Tekbirimizle, inancımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kurşunlardan korkumuz yok. Göğsümüzü düşmana siper edeceğiz. Kutsal mekânlarımızı korumak için mücadelemiz devam edecektir. Ümmet olarak el ele verdiğimizde birlik olduğumuzda hiçbir güç karışışımızda duramayacaktır. ”ifadelerini kullandı.

“Direnen mücahitleri kendimize örnek alıyoruz”

Filistin`de direnen mücahitleri kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Sudan eski Gençlik Bakanı ve Hükümet Temsilcisi Bila Yusuf Ahmet, “Foruma Bizler Sudan`dan sizlere selamlarla geldik. İnanın ki bizler sizleri çok yakından takip ediyoruz. Sizleri kendimize mücahitler olarak örnek alıyoruz. sizler insanlara ibretsiniz. İnsanlığa örneksiniz. Duruşunuzu takdir ediyoruz. Gençlerinizle ve kadınlarınızla olan mücadelenizi görüyor ve tebrik ediyoruz. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Bizler buraya bunu söylemeye geldik. Karşımızdaki düşmanlar çok güçlüdür. Bizler burada gücümüzü nasıl birleştireceğimizi konuşacağız. İşgalciye karşı nasıl mücadele edeceğimizi tartışacağız. Bizler siz özgürlüğünüze kavuşuncaya kadar sizlerle olacağız.” diye konuştu.

Mescid-i Aksa`da Siyonistlere karşı direnen grubun içinde yer alan bir bayan ise; “Bizler Aksa kadınları olarak sizlere bir mesaj iletmek istiyoruz. Aksa ve Kudüs çevresinde her zaman canını feda eden insanlar görüyorsunuz. Bizler bu kutsal mekâna karşı kendimizi güçlendirdik. Çocuklarımızı erkeklerimizi bıraktık ve yapabileceğimiz tek şey olan Aksa`yı kurtarmaya odaklandık. Bizler anneler ve eşler olarak her şeyimizi bırakarak Kudüs`e girmek için cihada girişiyoruz. Ve asla da Mescid-i Aksa`yı yalnız bırakmayacağız.

Oradaki bayanlar üzerine bir sorumluluk almış ve tüm engel ve zorlukları göğüslüyor. İşgalciler her türlü baskıya başvuruyor. İşgalciler biliyor ki bu kadınların mücadelesi onların başını ağrıtacak. Bu yüzden hepimizi soruşturmaya aldılar, eşlerimizi baskı altına aldılar. Kadınları kapıdan uzaklaştırmak için eşlerine baskı yapıyorlardı. Bizler bir şey yapmadık. Tek suçumuz mescidi aksaya âşık olmamızdır. İşgalciler bizleri mahkeme ve cezaevlerine atmakla da yetinmiyor. Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama bizler hiçbir zaman o kapıdan ayrılmayacağız. Şu an bana on ay boyunca o kapıya yanaşmamam için mahkeme kararı verildi. Ne yaptılarsa da kadınların yılmadığını ve kapıdan uzaklaşmadığını gördüler. Sizlere söz veriyoruz ki bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler asla Aksa`dan vazgeçmeyeceğiz. Erkeklere de çağrımız var. Artık söz sarf etmeyi bırakın ve meydanlara çıkın. Bizler kadınlar olarak erkekleri meydanlara çağırıyoruz. Meydana gelecek erkekleri karanfillerle karşılayacağız.” şeklinde konuştu.
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir