• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
SİVİL KATLİAMLARIYLA SİYASET DİZAYN EDİLİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Seçimlere kısa bir süre kala Ankara`da yapılan bombalı saldırı bir anda Türkiye`nin gündemini değiştirdi. Yapılan bombalı saldırıyı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kınadı. Uzmanlar saldırının zamanlamasına dikkat çekti. Seçimlere kısa bir süre kala yapılan bombalı saldırı 7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır`da yapılan bombalı saldırı ile benzerlik taşıyor. Saldırıyı yapan kişilerin Ömer Deniz Dündar ve Suruç saldırısını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz`ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğu iddia ediliyor.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Saldırıdan sonra toplam 12 kişi gözaltına alınırken saldırı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bombalı saldırıda ağır yaralan 65 kişinin yoğun bakımda tedavileri devam ederken ölü sayısı 99 kişiye yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan kişiler ile beraber toplam yaralı sayısının 160 olduğu ifade ediliyor. Saldırıda ölenler arasında bir Filistin vatandaşı da bulunuyor.

KAOSLA SİYASETİ DİZAYN  ETMEK İSTİYORLAR
Ankara`daki patlama ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, toplumda kaos ve karışıklık çıkararak siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Ankara`da meydana gelen insanlık dışı terör saldırısında onlarca sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Sivil insanların toplandığı yerlerde bomba patlatarak ölümlerine sebebiyet veren eylemi hiçbir şekilde kabul edilemez bulduğumuzu özellikle belirtmek isterim” dedi. Saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum” diye konuştu.

DAVUTOĞLU: PİYONLARI BULUP HESAP SORACAĞIZ
Saldırıyı yapanlarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “99 vatandaşımızın kanını yerde bırakmayacağız, aktörleri ve piyonları mutlaka bulacağız ve hesabını da soracağız” dedi.

DEMİRTAŞ BOMBADAN HEMEN SONRA SEÇİMİ HATIRLATTI
Patlamadan hemen sonra HDP Eş Başkanı Demirtaş`ın yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı. Demirtaş, “Devlete ve milletimizin birliğine bir saldırı yoktur, devlet tarafından millete açık bir saldırı vardır. Bizim açımızdan nettir” diyerek patlamanın sorumlusunun hükümet ve devlet olduğunu söyledi. Demirtaş`ın patlamadan sonra “1 Kasım bunun ilk adımıdır. Kasım`da diktatörü bitirmek başkadır diyeceğiz ve oradan başlayacağız işe” diye açıklama yapması ve saldırının olduğu yerde gülümseyen pozlar vermesi büyük tepki çekti.

SALDIRI İNSANLIK DIŞI   TERÖR SALDIRISIDIR
Ankara`da meydana gelen insanlık dışı terör saldırısında onlarca sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Sivil insanların toplandığı yerlerde bomba patlatarak ölümlerine sebebiyet veren eylemi hiçbir şekilde kabul edilemez bulduğumuzu özellikle belirtmek isterim” dedi.

SALDIRIDAN MEDET UMAN ZİHNİYETİ LANETLİYORUM
Saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Gerekçesi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri, azmettiricilerini ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri lanetliyorum” diye konuştu.

KAOSLA SİYASETİ DİZAYN  ETMEK İSTİYORLAR
Toplumda kaos ve karışıklık çıkararak bunun üzerinden siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor ve yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

ANKARA, SURUÇ VE DİYARBAKIR BOMBALARI BENZERLİK TAŞIYOR
Ankara`daki bombalı saldırının 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır`da, seçimden sonra Suruç`taki saldırıyla benzerlik taşıdığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Ankara`nın göbeğinde böylesine büyük çapta bir bombalama eyleminin gerçekleştirilmiş olması, çok ciddi anlamda bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğunu da ortaya çıkarmış durumdadır. 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır`da, 20 Temmuz`da ise Suruç`ta patlayan bombalı saldırılarla benzerlik taşıyan bu saldırının önlenememiş ve aydınlatılmamış olması bahse konu güvenlik zafiyetinin boyutlarını ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir” şeklinde konuştu.

FAİLLER VE DESTEKÇİLER  ORTAYA ÇIKARILSIN
Bu olayın aydınlatılması, faillerinin ve destekçilerinin ortaya çıkarılması için hükümetin bir an önce bütün mekanizmalarını harekete geçirmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “hükümet kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamayı ivedilikle yapmalıdır” dedi.

SİLAHI VE ŞİDDETİ YÖNTEM  KABUL EDENLER VAR
Silah ve şiddeti benimseyen zihniyetleri ret ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, “Referansını İslâm`dan alan ve haksız yere bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi şeklinde değerlendiren bir anlayışın mensupları olarak silahı ve şiddeti bir yol ve yöntem gören zihniyeti reddettiğimizi bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE`Yİ KAOSA   SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR
Türkiye`nin kaosa ve çatışmalı bir ortama sürüklenmek istendiğini belirten Yapıcıoğlu, “Başta siyaset kurumu olmak üzere herkesi ülkemizin kaos ve çatışma ortamının içine çekilmeye çalışıldığının farkına varmaya, toplumsal barış ve kardeşliğimizin daha fazla zarar görmemesi için sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AMAÇ ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAKTIR
Ankara`daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacının, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmek olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyorum. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatmak için çalışmaktadır; faillerin en kısa zamanda belirleneceğine ve adalete teslim edileceğine inanıyorum. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlıyorlar” dedi.

DAVUTOĞLU: 4 OLAĞAN ŞÜPHELİ VAR
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara`daki patlama ile ilgili “Bizim için 4 olağan şüpheli DAEŞ, PKK, DHKP/C ve Reyhanlı saldırısında olduğu gibi rejim destekli bir faaliyet ve bir terör saldırısı” dedi.  Türkiye`nin istikrarını hedef alan güçlerin bu saldırıyı seçime kısa bir süre kala yaptığına dikkat çeken Davutoğlu, “Türkiye ile hesabı olan, Türkiye`nin istikrarını tehdit eden, Türkiye`nin bütünlüğüne zarar vermek isteyenlerin istifade edeceği bir terör olayından bahsediyoruz. Bir de zamanlama itibarıyla seçime doğru giderken bunun yapılmış olmasının da getirdiği ekstra bir durum vardır” diye konuştu.

DEMİRTAŞ PATLAMADAN HÜKÜMETİ SORUMLU TUTTU
Patlamadan hemen sonra HDP Eş Başkanı Demirtaş`ın yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı. Demirtaş, “Devlete ve milletimizin birliğine bir saldırı yoktur, devlet tarafından millete açık bir saldırı vardır. Bizim açımızdan nettir” diyerek patlamanın sorumlusunun hükümet ve devlet olduğunu söyledi. Patlamayı, “Karanlık, derin, dış güçlerin” yaptığına inanmadıklarını savunan Demirtaş, “Örneğin bunların parmağı yoksa, hiç değilse önleyemedikleri için haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Etmediklerine göre bu tablodan dolayı çok memnunlar. Bu, devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı değil. Devlet tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır. İstihbaratçı mısınız, başbakan mısınız, vali misiniz, savcı mısınız bilemeyiz ama bu olayın önlenmemesi ve bu olayın, katliamların, sorumluların açığa çıkmaması konusundaki her sorumluluğunuzdan dolayı yargılanacaksınız. O günler gelecek,  hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak” dedi.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRE KARŞI DESTEĞE HAZIRIZ
Patlamadan sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. ‘Terörü bitirmek için şunu yapalım`. Hay hay, biz bunu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkiinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsun, bitirin kardeşim. Bizden bir şey mi istiyorsun, biz onu yapmaya hazırız. Bütün gücümüzle hazırız” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir