• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
TEOG`da okullara yerleşemeyen öğrencilere müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temel Eğitimden Orta Öğretimine Geçiş Sınavı`nda yeterli puana ulaşamayıp, örgün okullara yerleşemeyen Bursa`daki 920, Türkiye genelinde ise 20 bin öğrenciye müjdeli haber geldi.

Buna göre okullarda açılan ek kontenjanlarla bu öğrenciler Ekim Ayı`nın sonuna kadar okullarına yerleşip, eğitimlerini sürdürebilecekler. Okulların açılması ile yaşanan gecikme sorunu da bu öğrencilerin bulunduğu sınıflarda gerçekleştirilecek olan hızlandırılmış telafi eğitimleriyle kapatılacak.

TEOG Sınavı`nda örgün eğitim veren okullara yerleşemeyen ve mağduriyetlerini il başkanlığına bildiren bazı öğrenci velilerinin sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güney, “Konu il başkanımızca Sayın Milli Eğitim Bakanımıza iletildi ve ilgili girişimlerimize olumlu yanıtlar verildi. Buna göre bu hafta içerisinde ek kontenjanlar açıklanacak ve sonraki hafta da müracaatlar yapılacak. İnşallah böylece TEOG sınavında yeterli puanları alamayan Bursa`da 920, Türkiye genelinde de 20 bin öğrenicimiz eğitim hayatlarını açık liselerde değil de, örgün okullarda devam ettirebilecekler. Bu durumda bulunan öğrencilerimiz ve velilerin mağduriyetleri İnşallah Ekim Ayı sonuna kadar giderilmiş olacak” dedi.

Yerleştirmeler neticesinde hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağı da belirtildi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir