• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Suriyeli aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep`e yerleşen Suriyeli aile, meyve pazarı ve sokaklardan topladıkları yiyecekler ile karınlarını doyurmaya çalışırken, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye`de devam eden iç savaştan kaçarak Gaziantep`e çocukları, kardeşleri ve babasıyla birlikte gelen Hatice El Ali ve ailesinin dramı yürekleri burkuyor. Suriye`deki iç savaşta Esed güçleri tarafından evlerine bomba atılması sonucu psikolojisi bozulan, eşinin akli dengesini yitirmesi üzerine Gaziantep`e yerleşen Hatice El Ali, burada da sokağa çıkan babasından bir daha haber alamadı.

Çocuklarına ve kardeşlerine uzanacak bir yardım eli bekleyen El Ali, yaklaşık 2 aydır babasını kaybettiğini belirterek, her yeri aramalarına rağmen kayıp babalarını bulamadıklarını aile olarak çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Suriye`deki iç savaşın etkisiyle psikolojisi bozulup akli dengesini kaybeden eşi, kardeşleri ve yaşları 1 ile 4 arasında değişen 3 çocuğa hem annelik hem de babalık yapmak zorunda kalan Ali, merkez Şirinevler Mahallesi`nde bulunan derme çatma çok eski ve kullanılamaz halde olan evde yaşam savaşı veriyor.

Kendilerine bir an önce uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirten Ali, kendisine bakacak kimsenin olmadığını belirterek, 13 yaşındaki kardeşinin çalıştığını ama aldığı ücret ile geçinemediklerini belirtti. Oturdukları odada iki tane küçük kilim ve birkaç tane battaniyeden başka bir şeyleri olmayan Ali`nin tek arzusu çocukları ve kardeşleri ile daha sıcak ve kullanılabilir bir eve yerleşmek.

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Ali, nerede ise kullanılmayacak halde olan iki odalı eve 250 TL kira verdiğini belirtti.

Her şeye rağmen durumlarına şükrettiklerini belirten Ali, “Çok zor günler yaşıyoruz. Bakın gördüğünüz gibi içeride kokudan bile duramıyoruz. Çocuklarım hep hastalandı. Eşim sabah çıkıyor, akşam geliyor. Ne yaptığını bilmiyor. Babam ise kayıp, çok aradık fakat bulamadık. Bu eve 250 TL kira veriyorum. Elektrik ve su faturamı ödeyemiyorum.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir