• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
HÜDA PAR`dan Hicri yılbaşı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yayımlanan mesajda Hicri yılbaşı tebrik edilerek, yeni yılın Müslümanlar için özlenen İslam birliğine vesile olması temenni edildi.

HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanlığı tarafından Hicri yılbaşı münasebetiyle yayınlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Hz. Muhammed`in (a.s.v) Mekke`den Medine`ye hicret edişini esas alan,1 Muharrem 1436 (14 Ekim 2015) gününe denk gelen ve Müslümanların takvimi olan Hicri takvimin yılbaşına yarın girmiş olacağız. Aziz İslam bayrağının her yerde dalgalanması için ve bu yolda yürürken gelebilecek her türlü imtihan karşısında sebat edilmesi gerektiğini göstermek için Peygamberimiz (s.a.v), beraberindeki yıldızlarla birlikte Mekke`den Medine`ye hicret etmiştir. Bu hicret, yeni bir İslam toplumunun ve İslam medeniyetinin oluşmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur.”

Hz Muhammed`in ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun günümüzde tekrardan tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapılan mesajda, “Tüm dünyaya gerçek adalet ve kardeşlik anlayışının nasıl olması gerektiğini gösteren ilk İslam toplumu, zamanla zayıflamış ve İslam medeniyetinin değerlerinden uzaklaşmak suretiyle çok sıkıntılar yaşamış ve halen yaşamaktadır. İslam coğrafyasının yaşamış olduğu bu sıkıntıların son bulması ve huzur ve adaletin tekrardan sağlanabilmesi için Hz Peygamber ve ashabının hicret ederken ki, kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi gerekmektedir.” denildi.

Yayımlanan mesajın sonunda ise “İslam toplumunun sahip olduğu kardeşlik ruhuna, Müslümanların tekrardan birlik ve beraberlik içinde hareket etmesiyle ulaşılabileceğini düşünüyor, bu vesileyle tekrardan tüm Müslümanların Hicri yılbaşını tebrik ediyor ve özlenen İslam Birliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir