• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Avukatlar seçim günü sandık çevrelerinde olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Barosu`ndan yapılan açıklamaya göre seçim günü, gönüllü olarak hizmet verecek olan avukatlar; 1 Kasım genel seçiminin yapılacağı Pazar günü oy verme işlemi sona erene kadar görevli oldukları okullara en yakın yerlerde olacak.

Avukatlar, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından da oy sayımı ve tutanakların tutulması işlemlerinde de gözlemlerde bulunacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “ Seçimler gerçekte bir hukuk sürecidir. Bir anlamda hukuki denetim ve hukuki katkı vermeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, her okulda en az iki avukatımızın bulunabilmesini sağlamak. Ancak bu durum şu an için mümkün değil. Ama ileriki yıllar adına umutluyuz. Bu çalışmaya avukatlarımızın ilgi göstereceğine inanıyorum. Bizim çalışmamız da tıpkı ‘Oy ve Ötesi` veya diğer oluşumlar gibi tamamen gönüllük esasına dayalı. Bizim bu çalışmayla herhangi bir planımız ya da programımız yok. Amacımız sadece ve sadece namuslu bir seçimin yapılmasına katkı sağlamak. Oy ve Ötesi`nin bu anlamdaki tecrübelerinden faydalanmak isteriz.” diye konuştu.

Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bu çalışmayla birlikte geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Bursa Barosu`nda bir danışma merkezinin oluşturulacağını hatırlattı. Demiröz, konuyla ilgili olarak detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.   (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir