• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
"Namaz kıyam, camiler ise kıyam merkezleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş il Başkanı M. Şirin Çağlayan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesajı yayımladı. Mesajda, cami ve âlimlerin toplumdaki rollerine dikkat çeken Çağlayan; namazın kıyam, camilerin ise kıyam merkezleri olduğunu vurguladı.

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nın İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulunan Çağlayan, “Bütün dünya Müslümanlarının zor bir süreçten geçtiği, tüm İslam coğrafyasının yakılan büyük fitne ateşleriyle kavrulduğu bu süreçte kutlanmakta olan camiler ve din görevlileri haftasının İslam âlemi için birliğe, beraberliğe, gerçek anlamda bir İslami bilince ve şuura vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

İslam toplumunun yeniden dirilmesinin camilerin eski fonksiyonlarına kavuşmasına bağlı olduğuna dikkat çeken Çağlayan, “Camiler kıyam, birlik, beraberlik ve İslam kardeşliğinin pekiştiği, Müslümanların İslami bilinç ve şuur eğitimi aldığı ve toplumun değişim ve dönüşümünün sağlandığı merkezlerdir. Peygamber varisleri olan Din görevlileri ise cami merkezli, İslam toplumunu ruhen yetiştiren, kıyamın merkezi olan camilerden yetiştirilen örnek nesil ile tüm yeryüzüne İslam davetini ulaştırarak yeryüzünü gülistana çevirmek için çalışan eğitimcilerdir, öğretmenlerdir. Her dönemde bu bilinç ve sorumlulukla vazifelerini yerine getiren Peygamber varisleri ve İslam davetçileri konumunda olan din görevlileri, İslam davetini tüm yeryüzüne ulaştırma mücadelesi verirken, bu yolda ödenmesi gereken bedeli de ödemekten geri kalmamış, bu şekilde İslam toplumunun yeniden dirilmesini sağlamışlardır.” şeklinde konuştu.

Çağlayan, yayınlamış olduğu mesajın devamında şunları ifade etti: Asr-ı saadete baktığımızda Suffa`da, Peygamber Efendimizin dizleri dibinde yetişen örnek neslin, yani Ashabı Suffa`nın, İslam davası uğruna verdikleri mücadele, onları özelde İslam ümmeti, genelde ise tüm insanlık için örnek bir nesil konumuna getirmiş ve Kur`an-ı Kerim`de övülen toplum olma şerefine nail kılmıştır. Bu açıdan, içerisinde Allah`a secde edilen mescitlerde, gerçekte bir tevhit eylemi olan, Allah`tan başka bir ilah olmadığına, ibadet ve itaat edilmesi gereken yegâne İlah`ın yalnız Allah (cc) olduğuna şahitlik edilen namazla, mescitlerden yeniden dirilmeyi şanı yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir