• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
`Kış mevsiminde fakirleri yalnız bırakmayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da 2008 yılından bu yana zengin ile fakir arasında yardım köprüsü vazifesini sürdüren Adana Umut-Der Gıda Bankası, kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi aileler için yardım çağrısında bulundu. Kış aylarında fakir ailelerin geçim sıkıntısının daha da arttığını ifade eden Adana Umut-Der Başkanı Abidin Serin, bu noktada hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

“Ekim ayında yüzlerce aileye gıda yardımı dağıtıldı”

Derneklerine kayıtlı binlerce fakir ve ihtiyaç sahibi ailenin bulunduğunu dile getiren Serin, imkân dâhilinde her ay yüzlerce aileye düzenli gıda paketi yardımında bulunduklarını belirtti. Yoğun geçen Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 bin aileye kurban eti ulaştırdıklarını ifade eden Serin, Ekim ayı başında ise 200 aileye gıda paketi dağıttıklarını sözlerine ekledi. Giyim yardımının da yağıldığını ifade eden Serin, ayrıca kendilerine müracaat eden ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası ile kırtasiye dağıtıldığını kaydetti.

“Umut Der`den yardım bekleyen 4 bin aile var”

Adana Umut Der`e yardım talebi için başvuran 4 bin ailenin bulunduğuna dikkat çeken Serin, “Gönül isterdi ki biz bu ailelerin hepsine yardımda bulunalım. Ancak bizim imkânlarımız, tüm müracaat eden ailelere yardım etmeye elvermiyor. Bu noktada birinci derecede muhtaç olan ailelere öncelik veriyoruz. Bunların içinde dul ve yetim ailelere öncelik veriyoruz. Burada hayırseverlere büyük iş düşmektedir. Onlar bize ne kadar çok destek verirlerse biz de o kadar aileye yardım ulaştırma imkânı buluruz.” diye konuştu.

Dernek olarak çok mağdur durumda olan ailelerle karşılaştıklarını ancak onları incitmemek adına afişe etmek istemediklerini ifade eden Serin, bu ailelere ulaşmak isteyen hayırseverlere aracı olabileceklerini söyledi.

“Hayırseverlerden destek istiyoruz”

Kış mevsiminde muhtaç ailelerin geçim sıkıntısının daha da arttığını belirten Serin, “Kış ayları yaklaştı, havalar soğumaya başladı. Bizim bildiğimiz birçok evde battaniyesi olmayan, üzerinde oturacakları çulları bile olmayanlar var. Ayrıca yakacak alamayan aileler var. Bu noktada dernek olarak elimizden geleni yapmaya çaba göstereceğiz. Hayırseverlerin de bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz.” dedi.

“Suriyeli kardeşlerimiz de sizden yardım bekliyor”

Adana`da bulunan Suriyeli ailelere de yardımlarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Serin, “Bize müracaat edenlerin içerisinde Suriyeli 2 bin kadar aile var. Tabi gönül isterdi ki bunların hepsine yardımda bulunalım ama bizim gücümüz hepsine yardım etmeye yetmiyor. Burada sizin aracılığınızla hayır sahiplerine seslenmek istiyorum. Kış mevsimi gelmeden bu insanların en azından battaniye, yatak, yorgan, halı gibi ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Gelin hep birlikte gerek Suriyeli ailelerin, gerekse diğer yerli fakir ailelerin bu kışı daha rahat geçirebilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği verelim.” diyerek destek istedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir