• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
"Hicret; hakikatin tarafında yer almaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Hicri Yılbaşı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Mekke'den Medine'ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayına girildiğini hatırlatan Coşkun, rahmet peygamberinin Muharrem’i “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdiğini kaydetti.

Hicret’in önemine değinen Coşkun, “Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Hicret, nurlu şehir Medine’nin şahsında, insanlığın gönlüne, sevgiye ve rahmete açılan bir yoldur. Her vesile ile paylaşmayı, dayanışmayı, insani erdem ve faziletleri öğütleyen yüce dinimizin hikmet yüklü mesajlarının insanın hayatında makes bulmasıdır. Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir. Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır.” dedi.

Hicret’in bir hayat tarzı olduğuna işaret eden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hicret müminler için sadece maddi olarak bir yerden bir yere göç etmeyi değil, hicret aynı zamanda günahlardan, her türlü kötülüklerden ve zulümden arınarak, hayra, iyiliklere ve rahmete göç etmeyi de temsil eder. Hicret, ister yaşadığı yeri, ister günahları ve kötülükleri terk etmek; isterse ahirete göç etmek anlamında olsun kıyamete kadar sürecek bir olgudur. Ne mutlu bugün hicretini hakka, hakikate, adalete, hayır ve iyiliğe doğru yapanlara… Ne mutlu bugün muhacirlere Ensar olabilenlere…”

Son olarak tüm İslam âleminin hicri yılbaşını tebrik eden Müftü Coşkun, Hicretin tıpkı 14 asır önce hüzünleri ortadan kaldırıp daveti ümmete dönüştürdüğü gibi bugün de tüm insanlığa yeniden hayat vermesi niyazında bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir