• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Kudüs ve Tel Aviv`de 3 Yerleşimci Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sabah (13 Ekim Salı) Kudüs ve Tel Aviv'de gerçekleştirilen 4 eylemde 3 Yahudi yerleşimci öldürüldü ve 6'sı ağır 30'dan fazla Yahudi yerleşimci yaralandı.

İsrail televizyonu 10'uncu kanalı Kudüs'te 3 Yahudi yerleşimcinin öldüğünü, 30'dan fazla yerleşimcinin yaralandığını ve yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Yediot Ahranot gazetesi de internet sitesinde daha önce yayınladığı konuyla ilgili haberde, Kudüs'teki "İsrail'in Kralları" Caddesi'nde bir otobüsün içinde gerçekleştirilen eylemde ve araba ile çarpma eyleminde iki yerleşimcinin öldüğünü ve en az 17 yerleşimcinin yaralandığını bildirmişti.

İşgal medyasının iddiasına göre, Kudüs'ün batısında Filistinli bir genç aracıyla bir grup Yahudi yerleşimciye çarptı.

İşgal rejiminden yayın yapan Walla sitesi de Kudüs'te otobüs içerisindeki eylemi gerçekleştirenlerin 22 ve 24 yaşlarında iki genç olduklarını, biri yolcuları bıçaklarken diğerinin tabancasıyla ateş ettiğini yazdı.

İşgal medyası ayrıca Ra'nana'da gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde iki yerleşimcinin yaralandığını ve eylemcinin ise öldürüldüğünü, daha önce aynı yerde bir başka bıçaklama eyleminin daha gerçekleştirildiğini belirtti.

Haaretz gazetesi ise "İsrail'de korku günü" diyerek, iki saat içinde dört ayrı eylemin gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir