• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
HÜDA PAR`dan Ortopedik Engellilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, İl Teşkilatından bir heyetle engellilerin sorunlarını dinlemek üzere Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay`ı ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay ve dernek yöneticileri karşıladı. Ziyarette engellilerin sorun ve sıkıntıları ile bölgede yaşananlar gelişmeler konuşuldu.

Ziyarete ilk sözü alan HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, partinin sosyal işleri başkanlığı olarak, engellilerin sorunları, mevcut durum ve sıkıntıları ile ilgili çalışma yapacaklarını belirterek, bu konuda birlikte çalışmayı arzu ettiklerini ve diyaloglarının devam edeceğini söyledi.

Gök, “İnsanoğlu bir imtihan dünyasında yaşıyor. Herkes bir şekilde imtihan oluyor. Önemli olan bu imtihanı, bu fırsatı iyi değerlendirmektir. Bedensel olarak bir engelimizin olması bu sınavdan muaf olmamıza sebep değildir. Bu imtihan sahnesinde her birimize bir rol biçilmiş ve kimisine verilen engelli rolü geçicidir. Kişi bu zor rolünü en iyi şekilde temsil ederse Allah bu performansın karşılığını kat kat ve sağlam bir bünyeyle verir inşallah.” şeklinde konuştu.

Aydın Gök ve HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten ve teşekkür eden Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, engellilerin sorun ve durumları ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye`de resmi rakamların ötesinde 15 milyon engelli olduğuna dikkat çeken Atay, toplumun yeterince engellileri sahiplenmediğinden yakındı. Atay, “Türkiye`de nüfusa oranla engellinin en yüksek olduğu il Batman`dır. Batman`da ve bölgede engelli olmak da zor, kadın olmak da zordur. Ben zorlansam da STK Başkanı olarak görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Dernek olarak seminerler, panel, gezi ve eğitim programları düzenlediklerini belirten Atay, HÜDA PAR`ın engelliler ile ilgili çalışma yapmasına katkıda bulunacaklarını ifade etti.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir