• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hac kafilesi kutsal topraklardan döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu'nun düzenlediği programla kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getiren hacılar, memleketlerine döndü. Hac Organizasyonu programı dahilinde giden Hac kafilesinin bir kısmı İstanbul`a dönerken bir kısmı da Diyarbakır`a döndü.

Mukaddes toprakları geride bırakmanın hüznünü yaşayan hacılar, oraları görmenin ve ailelerine kavuşmanın sevincini bir arada yaşadı.

Duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaşan hacılar, Kutsal Topraklardan hüzünlenerek ve ağlayarak ayrıldıklarını dile getirdi.

Hacı adaylarını yalnız bırakmayan aileler de, Diyarbakır havaalanını doldurdular. Toplanan aileler hacı adaylarına dua edip, dua talebinde bulundular.

‘Selametle gittik selametle geldik`

Kutsal yolculuk ile ilgili olarak duygularını dile getiren hacı adayları, tarifi imkânsız bir heyecan yaşadıklarını ifade ederken İnzar Hac Ve Umre Organizasyonu yetkilisi Mehmet Şah Duyu, Haccın Ümmet'in vahdeti bakımında önemine dikkat çekti.

İnzar grubu olarak üç kafile götürdüklerini kaydeden Mehmet Şah Duyu, “Diyanetin resmi hacıları, ticari olarak götürdüğümüz hacılar ve işçilik gayesiyle götürdüğümüz hacı arkadaşlar ile beraber bunların bir kısmı İstanbul diğer kısmı ise Diyarbakır`a döndü. Allah`a şükür bereketli bir Hac yaşadık. Atmosferi mahşer provası gibi bütün renklerin birleştiği bir araya geldiği başka benzeri olmayan bir organizasyondur. Selametle gittik selametle geldik.” diyerek Hac seferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hac ibadeti sırasında yaşanan sıkıntılara değinen Duyu, çıkan fırtına sebebiyle devrilen vincin yüzlerce hacının Şehit olmasına neden olduğunu ve şeytan taşlama sırasında çıkan izdiham nedeniyle binlerce hacının yine Şehit olmasına yol açtığını kaydetti.

Duyu, “İnzar grubu olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Tüm hacı kardeşlerimiz bizlere memnuniyetlerini dile getirip duacı oldular. Allah hepsinden razı olsun ve hepsinin haccını kabul etsin.” diye temenni etti.

“Kendimizi ruhen yenilememize vesile oldu”

Hac ibadetini eda etmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Mehmet Sait Ortaç, oraları bilmek için o toprakları görmek ve oranın havasını teneffüs etmek gerektiğini kaydetti.

Hac ibadetinin insanların kendilerini ruhen yenilemesine vesile olduğunu ifade eden Ortaç,  “Bütün dünyevi düşüncelerden arınıp hayatına yeni bir şekil, yeni bir yol ve hayata sıfırdan başlama şeklinde algılanabilir. Burada önemli olan nokta, bu aşamadan sonra yaşantımızda bir takım değişikliklerin olmasıdır. Allah herkese nasip eder inşaallah.” dedi.

Hacda yaşanan hadiselerden dolayı üzgün olduklarını dile getiren Hacı Nuri Dursun, hayatını kaybedenlere Allah`tan onları şehit olarak kabul etmesini dileyerek, “Kâbe`yi tavaf ettikten sonra oradan Medine'ye geçtik. Peygamberimizi ziyaret ettik. Bu gibi duygular çok güzel maneviyat ve anlam dolu.” diye konuştu.

Hac ibadetinin güzel ve hayırlı geçtiğini ifade eden Diyadin Demirtaş, Hacda meydana gelen kazanın kendilerini üzdüğünü ve herkese Allah`tan rahmet dilediğini belirtti.

İzdihamın kendilerinden 15 dakika sonra meydana geldiğine vurgu yapan Demirtaş, “Görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Hizmetten dolayı memnunuz. Herkesin görmesi gereken bir yer.” şeklinde konuştu.

Kutsal toprakların tarif edilmesi imkansız bir yer olduğunu ve herkesin hayatında bir kere de olsa gitmesi gerektiğini söyleyen Ömer Dursun, “Uyku haricinde hiç boş vaktimiz olmadı. Kâbe'yi ilk görüşümdü. İnsanda çok farklı duygular oluşturuyor. Çünkü umduğumdan çok daha heybetli bir görünüşü vardı. Ayrıca peygamber Efendimizin kabrini ziyaret ettiğimizde tüylerim diken diken oldu.” diye duygularını anlattı.

“Beytullah'ı görmek her şeye bedeldir”

Sıcaklık dışında çok güzel ve anlamlı bir seyahat olduğunu kaydeden Selahattin Özkan, “Beytullah'ı görmek her şeye bedeldir. İnsan Kâbe'ye bakınca bile sevap kazanıyor. İnsan Kâbe'ye bakınca sanki dünya ile ilişkisi kesiliyor.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir