• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Mardin STK Platformu`ndan kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu 50`nin üzerinde sivil toplum örgütünden müteşekkil olan Mardin STK Platformu, Ankara Tren Garında yaşanan patlamayla ilgili açıklamada bulundu.

Mardin STK Platformu adına dönem sözcüsü Mustafa Aydın`ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, yaşanan patlamayı vahşet olarak değerlendirirken, “Vahşeti işleyenleri, arkasında olan canileri ve şer odaklarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” denildi.

Reyhanlı, Antep, Diyarbakır ve Suruç katliamlarını yapan caniler nasıl amacına ulaşamadıysa, Ankara katliamını yapan canilerinde amaçlarına ulaşamayacaklarını Aydın, Özellikle seçim atmosferine girdiğimiz bu dönemde sarsıcı ve kışkırtıcı eylemlerin artması düşündürücü ve kaygı vericidir. Şiddet ve baskının olmadığı ve seçmenin hür iradesinin sandıklara yansıyacağı bir seçimin olması hepimizin ortak ve güçlü arzusudur. Mardin Sivil toplum kuruluşları Platformu olarak bu katliamda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara, acil şifalar ve yakınlarına sabırlar dilerken; bu saldırıları yapanları, planlayanları ve destekleyenleri bir kez daha şiddetle kınıyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir