• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KDP Goran`a: Erbil`den ayrılın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhalif partinin açıklamasına göre KDP siyasi bürosu, Goran Partisi üyesi  parlamento başkanı ve kabinedeki bakanların Erbil`den ayrılmalarını istedi.

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani`nin partisi KDP`yle rekabet halinde olan Goran ve Kürdistan Yurtseverler Birliği partilerinin güçlü olduğu Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında KDP`nin merkez binaları saldırıya uğramıştı.

Mali krizin yaşandığı Irak Kürdistan Bölgesinde maaşlarını alamayan binlerce vatandaş son günlerde Süleymaniye kentinde protestolar düzenlemişti. Eylemciler Barzani`yi istifaya çağırmıştı.

KDP ise, Goran Partisi`ni öfkeli halkın protestolarını kullanmakla suçluyor. Cumartesi ve Pazar gününde Irak Kürdistan Bölgesi`nin güneyindeki çoğu kentlerde protesto düzenlenmişti. KDP binalarının ateşe verildiği eylemlerde en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak merkezi hükümetin Başbakanı Haydar İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`ni (IKYB) ve siyasi partileri sağduyuya çağırdı. KDP lideri Mesut Barzani`nin başkanlık süresinin dolmasıyla özerk Kürt bölge, siyasi bir çıkmaza girdi. Siyasi partilerin Barzani`nin yerini alacak bir isim üzerinde anlaşamaması nedeniyle KDP liderinin görev süresi uzatılmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir