• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
`israil hayatımı yıktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Siyonist işgalci srail savaş uçaklarının önceki gün Gazze'deki Ez-Zeytun mahallesine düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki kızı Rahaf ve 5 aylık hamile eşini kaybeden Yahya Hassan, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kendisinin de şarapnel parçalarıyla ayağından yaralandığı görülen Hassan, konuşmasına girdiği ağlama nöbetleri nedeniyle sık sık ara vermek zorunda kaldı.

Cep telefonundaki küçük kızının resmini öpmekten kendini alıkoyamayan kederli baba, olayın yaşandığı gece kızıyla daha önce hiç olmadığı kadar uzun süre oyun oynadıklarını anlattı. Hassan, ağlamaklı bir ses tonuyla, "İsrail'in katlettiği kızım ve 5 aylık hamile eşimin ne suçu vardı. İşgal ordusu öldürdü onları. Hem de soğuk kanlılıkla ve insanlığın ne demek olduğunu bilemeden" diye konuştu.

"İlk roketin düşüşünden sonra eşimin sesini duydum 'Ne oluyor Yahya, ne oluyor' diyordu. Saniyeler sonra ise kızım Rahaf'ın 'Baba, baba ölmek istemiyorum' şeklindeki feryatlarını duydum" diyen Hassan, siyonist işgalci israil savaş uçaklarının attığı ikinci roketle hem eşinin hem de kızının sesinin kesildiğini ve evin üzerilerine yıkıldığını anlattı.

Kahır ve acı dolu anlar yaşadığını, bağırarak enkazdan çıkıp eşini ve kızını kurtarmak istediğini ancak başarısızlıkla baygın düştüğünü söyleyen Hassan, gözünü açtığı hastanede eşinin ve kızının hayatlarını kaybettiğini öğrendiğinde yıkıldığını dile getirdi.

Hassan, kızının ve eşinin ölüm haberini aldıktan sonraki hislerini "Toprağa verilmeden önce onları görmek istedim, uzun saatler boyu ağladım, içim yanıyordu, kalbim parçalanacak gibi oluyordu" ifadeleriyle anlattı.

Eşi ve kızına son kez sarılan Hassan, daha sonra yıkılan evine gittiğini ve tüm yaşadıklarını, hatıralarını eviyle beraber bir enkaza dönüşmüş olarak gördüğünü söyledi.

Hassan göz yaşlarıyla başladığı konuşmasını gözyaşları içinde "İsrail hayatımı yıktı, bir anda eşimi, çocuğumu ve evimi kaybettim" sözleriyle tamamladı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir