• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
6-7 Ekim şehitlerinin konu alındığı Şehit 14 çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özlem Ajans'ın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü ve 6-7 Ekim başta olmak üzere son dönemde PKK tarafından katledilenlerin üzerine seslendirilen eserlerin yer aldığı Şehid 14 adlı albüm çıktı.

Özlem Ajans Tanıtım ve Medya Danışmanı M.Emin Gülsever, albüm ile nazenin şehitlere karşı görevlerini ifa ettiklerini dile getirdi.

'Şehid' serisinde 14`üncü albümün uzun zamandır ertelenmiş olduğuna dikkat çeken M.Emin Gülsever, “Şehit serisi ‘Dengê Ümmete İslam` adıyla 13'üncü albüme kadar gelmişti. En son albüm 1997 yılında çıkmıştı. Şehit serisi bölgemizde yaşanan olaylarda katledilen Müslümanlar üzerinde yapılan albümlerden oluştuğu için bu albüme Şehit 14 adını verdik." dedi.

“Özlem Ajans buna duyarsız kalamazdı”

Geçen yıl yaşanan 6-7 Ekim olaylarında birçok kişinin İslami kimliklerinden dolayı katledildiğini ifade eden Gülsever, “Özlem Ajans buna duyarsız kalamazdı. Bizler de bir ‘Şehid 14` albümü gerektiğini gördük. Şehitlerin şehadetinden hemen sonra bir çalışma başlattık. Kısa bir süre içerisinde bu albümü piyasa sürebildik. Bir albümü kısa sürede piyasa sürmek kolay değildir. Bunların sözleri, besteleri, müzikleri ve seslendirmeleri vs. zaman alıyor. Ama bu kısa sürede albümü tamamlayarak piyasaya sürmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

“Albümde 12 eser var, 11 sanatçı seslendiriyor”

Albümde 12 eserin 11 sanatçı tarafından seslendirildiğini dile getiren Gülsever, “6-7 Ekim şehitleri ve ondan sonra gelen şehitlerimiz var. 11 Kürtçe 1 tane Zazaca eser bulunmaktadır. Genelde şehit serisi Kürtçe, Şehitler Kervanı Türkçe, şehadet serisi de Zaza`ca olurdu. Bu sefer Zazaca bir eser şehid serisine konularak bir ilke imza atıldı. Bir eserde söz ve beste uyumu çok önemlidir. Beste güzel olabilir söze uymazsa bir anlam ifade etmeyebilir. Bununla ilgili sanatçı kardeşlerimiz çok uğraştı. Hangi söze hangi beste olabilir. Şehitleri bire bir tanıdığımız için bestelerin onlara gidebilmesi lazım. Şehid serilerimizi biliyorsunuz. Kahramanca şehit olmuş yiğitlerle ilgili ağırlıklı olarak marşlar ve daha hareketli eserler yapılırdı. 6-7 Ekim ve daha sonra şehit edilenler mazlumane bir şekilde şehit edildiği için biraz daha duygusal bir atmosfer doğal olarak yerini buluyor.” dedi.

“Amacımız şehitlerimizi unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermektir”

Albüm ile nazenin şehitlere karşı görevlerini ifa ettiklerine vurgu yapan Gülsever, “Asıl amacımız ‘Şehid 14`te şehitlerimizi sahipsiz bırakmadığımızı, onları unutmadığımızı ve onları unutturmayacağımızı göstermektir. Bugün de unutmuyoruz, Allah kısmet ederse bundan sonra da unutmayacağız. Gerçekten farklı bir albüm oldu. Şehid serisine alışmış izleyicilerimiz ve dinleyicilerimiz var. Dinleyiciler o tatta bir albüm bekliyorlardı. Biz de bu tadı nasıl verebiliriz diye üzerinde uğraştık. Burada söz yazarlarımız ve bestecilerimizin rolü büyük. Onlar arasında böyle bir yarışma oldu. Nasıl daha güzel bir beste yapabiliriz, ‘Eski şehit eserlerini aratmayalım` şeklinde istişareler yapıldı. Sözler birçok sanatçıya verilerek, o sözlere göre besteler yapıldı. O bestelerim arasında en uygunu ve en güzeli seçilmeye çalışıldı. Güzel bir çalışma oldu.” şeklinde konuştu.

“Söz yazarları bu eserleri yaşayarak yazmışlardır”

Albüm yapmanın emek isteyen bir çalışması olduğuna dikkat çeken Gülsever devamla, “Söz yazarları bu eserleri yaşayarak yazmışlardır. Onun için albüm çalışmamızda bir duygu var.  Yaşanarak yapılan şeyler daha etkili olur. Filistin`deki kardeşlerimiz için de eser yazabiliriz ama bizler Filistin`de olmadığımızı için o atmosferi, yaşamadığımız için onların yapacağı eserler ile kıyaslanamaz. Burada söz ve yazarlarımız bunları bire bir yaşıyorlar ve şehitleri tanıyorlar.  Bu nedenle işin içerisinde duygu ve emek vardır. Emeği geçen söz yazarlarımıza sanatçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Herhangi bir ücret beklemeden gönülden bu çalışmaya emek verdiler. Bu çalışmalarımız bir kısmı Diyarbakır stüdyolarımızda bir kısmı da İstanbul`da hazırlandı." dedi.

Albüm eserlerinin internet ortamında paylaşılmaması konusunda da uyarılarda bulunan Gülsever, “Dinleyicilerimiz için bir mesaj vermek veriyoruz. Özellikle albümler çıktıktan sonra eserler telefon, bilgisayar ve belleklere alınıyor. Tabi ücreti ödenerek alındıktan sonra bir sakınca yok. Fakat dinleyicilerimizden ricamız özellikle bu emekleri göz önünde bulundurarak bu eserleri ve albümleri ücretleri ile alsınlar. Hatta yakınlarına sevdiklerine birer tane hediye alsınlar. ‘Maden güzel bir çalışma ve Allah rızası için yapıldı neden piyasa ücretsiz sürülmüyor` denilebilir. Fakat bu işin sonrası da var. Özlem Ajans yılda birkaç albüm çıkarabiliyor. Bunlarla sadece masrafını çıkartabiliyor. Albümlerde kar gözetilmiyor. Ancak önümüzdeki albümlerin daha güzel olabilmesi, daha kaliteli olabilmesi için maddiyat gerekiyor. Biliyorsunuz sanat dünyası da kalite istiyor. Çalacağınız enstrümanların çeşitleri, okunacak stüdyonun kalitesi bunlar çok önemli şeyler. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda bir masraf vardır. Bu masrafın karşılanabilmesi için albümlerimizi ücretleri ile alalım. Sevdiklerimize hediye edelim ki bu emek boşa gitmesin.” ifadelerini kullandı.  (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir