• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Sağlık Bakanlığı`nda kriz masası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Tren Garı Kavşağında geçekleşen patlama sonrasında Sağlık Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada Bakanlık bünyesinde kriz masası kurulduğu  belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada tüm olasılıkların göz önünde bulundurulduğu belirterek, “Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sırasında, olay yerinde ambulanslarımız görevlendirilmiş durumdaydı. Olayın meydana gelmesi ile birlikte   görevli olan 112 personeline tarafından 10.05 'te ihbar verilmiş olup, 10.08 de hareket eden ambulanslarımız 10.11`de olay yerine ulaşmıştır. İlk etapta 21 ambulansımız sevk edilmiş olup, olay yerine 56 tam donanımlı ambulans sevk edilmiştir.“ ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet verdiği ifade edilerek, “Ankara`daki bütün hastanelerde tüm branşlarda uzman doktorlarımız görevi başında olup, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır.“ denildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı`nda kriz masası oluşturulduğu belirtilerek, “Bakanlığımız bünyesindeki Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinde bir kriz masası oluşturulmuş olup gelişmeler yakından takip edilmektedir. Lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.“ ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir