• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kış aylarının vazgeçilmezi: Kurutmalık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelikle sıcak havaların etkin olduğu Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanan kurutmalıklar soğuk havaların yaklaşmasıyla tezgâhtaki yerini aldı. Kurutmalık satıcıları, kurutmalık üretiminin azaldığını belirterek bu yıl fiyatların yüzde 20 arttığını belirttiler.

Satışların geçen seneye oranla düştüğünü söyleyen Cahit Gürtaş, yaşanan olayların da işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Gürtaş, “Kurtulmalıkları Antep’ten temin ediyoruz. Kurutmalıkları senelik olarak getiriyoruz. Kalan kurutulmalığı bir sonraki sene satamıyoruz. Çünkü tarihi gecen kurtulmalığın hem besinsel olarak verimi düşüyor hem de rengi soluyor.” dedi.

Kurutmalıkların fiyatlarının arttığını belirten Gürtaş, “Patlıcanın gecen seneki ile bu seneki fiyatı farklıdır. Patlıcan kurutulmalığı 10 TL, kabak kurutulmalığı 13 TL, acur kurutulmalığı 10 TL, biber kurutmalığı 8 TL’dir. Tatlı biber kurtulmalığı oldukça rağbet görmektedir. Fiyatlar gecen seneye göre yüzde 20 arttı.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir