• DOLAR 32.499
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2480.307
  • ...
Yıkılma tehlikesi olan binanın üstü otopark olarak kullanılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 bin yıllık tarihi ile kaderine terk edilen Elazığ’ın Maden İlçesinde çok sayıda eski yapı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Çarpık kentleşmenin de büyük bir sorun olduğu ilçede halk araçlarını park edecek yer bulmazken, birçok sokağa da katır ya da eşek ile taşımacılık yapılabiliyor.

Camii Kebir Mahallesi Ziya Gökalp caddesinde bulunan daha önce yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılan binanın üstü tehlikeli olmasına rağmen otopark olarak kullanılıyor. Belediye itfaiye aracının da üstüne park edildiği bina daha önce imam hatip lisesi olarak kullanılıyordu.

1972 yılında inşa edilen binanın 3 yıllık yapım aşamasından sonra imam hatip lisesi olarak kullanıldığını söyleyen ilçe sakinleri, binanın 1988 yılında yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını söylediler.

27 yıldır binanın üstünün otopark olarak kullanıldığını da belirten ilçe sakinleri, daha önceleri binanın 5’inci katının da otopark olarak kullanıldığını ve bunun ilçede araç park edecek yerlerin olmamasından kaynaklandığını ifade ettiler.

Konu hakkında görüşmek istediğimiz İlçe Kaymakamı bizimle görüşmezken, Belediye Başkanı ise konu hakkında konuşmak istemedi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir