• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Yeni atanan öğretmenler Şırnak'a gelmekten memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Şırnak’a yeni atanan öğretmenlere kahvaltı verildi. Özel bir otelde verilen kahvaltıya, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Turhan Bedirhanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve Şırnak’a yeni atanan 350 öğretmen ile idareciler katıldı.

Şırnak’a yeni atanan öğretmenlere "Şırnak'a hoş geldiniz" diyerek hitap eden Vali Su, yeni atanan öğretmenlerin gayretiyle şehrin eğitiminin daha iyi hale geleceğini söyledi.

Şırnak'ın Nuh Peygamberin gemisinin oturduğu Cudi Dağına ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Vali Su, "Yani insanlığın yeniden başladığı bir şehre geldiniz. Birçok ilahi hadisenin yaşandığı bir şehre geldiniz. Buradaki önemli yerleri ziyaret edeceksiniz. Öğrencilerinize bunları da anlatacaksınız." dedi.

Vali Su, öğretmenlik mesleğinin insanı yetiştirme faktörü nedeniyle dünyanın en önemli mesleği olduğunu kaydetti. 

Milli Eğitim Müdürü Alagöz de yarınların teminatı olan çocukların öğretmenlere teslim edildiğini, bu yüzden öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, kente yeni atanan öğretmenlere ‘hoş geldiniz’ dedi.

Öğretmenler ise Şırnak'a atandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Şırnak’a Bolu’dan ve isteyerek geldiğini söyleyen Sınıf Öğretmeni Özge Sark, "Öğrencilerime en iyi şekilde layık olmaya çalışacağım. Burada olan birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Her şey yolunda, sıkıntı yok şu an için. Malum, olaylardan dolayı herkes biraz tedirgin ama biz pek etkilenmiyoruz. Öğretmenler olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadık şu ana kadar. Yaşamayacağımızı da düşünüyorum." diye konuştu.

İstanbul’dan geldiğini söyleyen Fen Bilgisi Öğretmeni Mesut Pot ise buraya gelmeden önce haberlerde izlediği Şırnak'a gelmeye çekindiğini ancak geldikten sonra Şırnak'ı sevdiğini söyledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir