• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
“Yasin ve arkadaşları Müslümanları birleştirdi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, geçen yıl 6-7 Ekim`de PKK/HDP`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Yasin Börü ve arkadaşlarının kanının Müslümanları birleştirdiğini söyledi.

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen program, Harun Arslan Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından şehitlerin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon esnasında birçok kişinin gözyaşını tutamadığı görüldü.

Programın konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş, Yasin Börü ve arkadaşlarını kastederek “Bu insanlar yaşarken, şehadeti kafalarına koymuştular. Bakın hayatlarına, sürekli şehitlikten bahsedip dururlar. Yani anlayacağınız şehitlik öyle karambole gelmez, hak edeni seçer ve ona verilir şehitlik. Daha önce tanıdığım ve sonrasında şehit olmuş çok insan var. İnanınız ki hiç bu dünyanın adamı değillerdi, hiç benzemiyorlardı. Sanki hemen geçip gidecek gibi yaşıyorlardı.” dedi.  

Göktaş,  “Yasin ve arkadaşları öyle bir şekilde şehit oldu ki gerçekten görenler, duyanlar ve işitenler zerre kadar tereddüt etmediler. Acaba bunlar şehit midir değil midir diye, hiç kimse tereddüt etmedi. Kalıbını bastı, iman etti ki bunlar gerçek şehitlerdir.” ifadelerini kullandı.

6-7 Ekim`de katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının Müslümanları bir araya getirdiğini söyleyen Göktaş, “Müslümanlar arasındaki birliktelik sorununu Yasin ve arkadaşları gidermiştir. Özellikle batıda şu anda Yasin denilince, Hasan denilince, Riyad denilince batıdaki kardeşlerinizin gözlerinin içi ışıl ışıl parlıyor.” şeklinde konuştu.

Program, Grup İhya`nın Yasin Börü ve arkadaşları için seslendirdiği ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir