• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100`er bin lira
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, EGO otobüsünün Dikimevi'nde karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin lira, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin lira ödenmesini oy birliğiyle kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Meclis Başkan vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandığı belirtildi.

Açıklamada, Belediye Meclisi'nin, tüm siyasi parti gruplarının ortak önergesi ile gerçekleştirilen toplantısında, 1 Ekim tarihinde Dikimevi'nde yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlarla ilgili tazminat davalarının zaman alacağı görüşünün göz önünde bulundurulduğu vurgulanarak, kararın oy birliği ile alındığı kaydedildi.

Karara göre,  "EGO otobüsünün neden olduğu kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin lira, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin lira" ödenecek.

1 Ekim 2015 tarihinde Dikimevi Kavşağı'ndan Kurtuluş istikametine seyir halindeki belediye otobüsü, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağında bekleyenlere çarpmış, kazada 12 kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir