• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
"YYÜ Türkiye'nin en güzel kampüsü olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devam eden projelerle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Battal,   çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Türkiye’nin en güzel kampüsü YYÜ olacak”
5 büyük proje hakkında bilgi veren Rektör Battal, “Alle yoluna hiçbir öğrenci girmeyecek, öğrenci ve akademik personelimiz, bu yolu kullanacaklar. Projemizin mantığı, felsefesi dalga formu. Yapmış olduğumuz bütün yükseltilerde bu dalgalanmaları yakalıyoruz. Bu yolumuz yaklaşık 2,5 kilometre. Arka noktalardan başlayıp, yurtlara kadar devam ediyor. Burada öğrencilerimizin, personelimizin ihtiyacı olan satış noktaları oluşturacağız. Bilet satış noktasından tutun da, terzi, kuaför gibi birimler de olacak. Kantinlerimiz ve gazete satış noktamız olacak. Öğrencilerimizin rahat yürürken, burada oturup hem kahvesini, hem çayını içebileceği ve huzurlu zaman geçirebileceği alanlar oluşturuldu. Dolayısıyla burası bittiği zaman, artık Türkiye’nin en güzel kampüsü Yüzüncü Yıl Üniversitesi olacak. Ben iddia ediyorum tamamlandığı zaman en güzel kampüs olarak YYÜ’yü anacağız.”diye konuştu.

“İnşaatlarımız çok hızlı ilerliyor”
Zeve Yerleşkesi, 5 büyük projeyle inşaat alanına döndüğünü belirten Battal, YYÜ’nün hızla büyüyen bir üniversite olduğunun altını çizerek, “Zaman zaman dışarıdan gelen arkadaşlarımız, burasının şantiyeye döndüğünü söylüyorlar. Evet şantiyeye döndü ve inşaatlarımız çok hızlı ilerliyor. Burası ile beraber yaklaşık 5 büyük projemiz var. Spor kompleksimiz, yemekhanemiz, kütüphanemiz, mühendislik fakültemiz de bitmek üzere, yürüyen yolumuz var, çevre yolumuz var. Yeni projeler için de ödeneklerimiz geldi, devam edeceğiz. En kısa sürede şehirdeki sağlık komplekslerimize de başlayacağız. YYÜ hızla büyüyen bir üniversite. Dolayısıyla çevre yapısıyla fiziki mekanları itibarıyla bu büyümeye ayak uydurmaya çalışmamız lazım. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki bunların hepsi parayla oluyor. Ben Sayın Başbakanımıza ve hükümetin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Biz hangi konuda başvursak, destek talep etsek alabiliyoruz. 5 büyük projeye toplamda 80-90 milyon TL harcanmış olacaktır.” İfadlerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir