• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
`6-7 Ekim`de hedef İslam ve İslami şiarlardı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, PKK/HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim olaylarının yıldönümünde Balıklıgöl`de bir basın açıklaması düzenledi. Cuma namazı sonrası düzenlenen açıklamaya halk, yoğun gösterdi.

Açıklamada, PKK vahşetini kınayan dövizler taşındı, tekbirler getirildi. Basın açıklamasını grup adına Fadlulllah Güneş okudu.

PKK`nin yaklaşık 90 yıldır İslami değerleri toplumun arasından kaldıramayan Kemalist zihniyetten bu ihaleyi devraldığını belirten Güneş, 90`lı yıllarda yüzlerce Müslümanı katleden PKK`nin Susa ve Başbağlar gibi köylerde katliamlar yaptığını, ardından da 6-7 Ekim 2014`te ise yeni bir vahşete imza attığını söyledi.

“Hedef İslam ve İslami şiarlardı”

6-7 Ekim senaryosunu yazanların hedefinin İslam ve İslami şiarlar olduğuna dikkat çeken Güneş, bu saldırılarda sakallı, tesettürlü İslami şahsiyetler, Medreseler, Camiler, Kuran Kursları, Kütüphaneler ve İmam Hatiplerin hedef alındığını söyledi.

Wikileaks belgelerinin detaylarında ABD elçiliklerinin bölge üzerinde araştırmalar yapıp raporlar hazırladıklarına dikkat çeken Güneş şöyle devam etti: “ABD Adana başkonsolosunun bölgeye her geldiğinde Müslümanlara yönelik saldırıların olması tesadüf olmadığı gibi, HDP Eş Başkanı Demirtaş`ın ABD dönüşünde 6-7 Ekim vahşetinin olması da tesadüf değildir.” diye konuştu.

6-7 Ekim`de halkı sokağa döküp 50`yi aşkın insanın ölümüne sebep olanlara seslenen Güneş, tarih boyunca Allah`ın dinine düşmanlık yapanların düşmanlıklarından bir hayır görmediğini söyledi.

Hükümete ve yargıya çağrı

Açıklamada hükümete ve yargıya da çağrıda bulunan Güneş, şöyle devam etti: “6-7 Ekim`deki katilleri ve azmettiricilerinin gerekli cezayı alması için davanın takipçisi olmalısınız. Yok, eğer bu davayı görmezlikten gelip başka meselelere kurban ettiğiniz takdirde, dünyada mazlumların ahından belinizi doğrultamayacaksınız ve mahşerde büyük vebal sizi bekleyecektir. Yargıya gelince; 6-7 Ekim`deki Vandalizm ile 50`yi aşkın insan ölmüş, ülke ekonomisine ciddi darbe vurulmuştur. ‘Serhıldan` provasını yapan bu katiller ve azmettiriciler hak ettikleri cezayı almadıkları takdirde, ilgili mercii kamuoyu vicdanında mahkûm olacaktır.” (Ramazan Casuk-Mustafa Bikeç-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir