• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Asımın Nesli: İçki festivali kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da düzenlenmesi planlanan rakı festivalinin gençliği alkole teşvik eden bir girişim olduğuna dikkat çeken Asımın Nesli Kültür ve Sanat Derneği, böyle bir etkinliğe müsaade edilmemesini istedi.

Sosyal medya ve bazı haber siteleri aracılığıyla; Adana`da 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde “Rakı Festivali” adıyla bir etkinliğin yapılacağının ilan edildiğini ifade eden Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali Doğan, reklamı dahi yasak olan alkolün, festival kisvesi altında alenen özendirilmek istendiğini belirtti.

Düzenlenmek istenen festivalin yasal olmadığının altını çizen Doğan, “Uyuşturucu maddeler ve alkollü içecekler, hem dini esaslarca hem uluslararası kaideler çerçevesinde ve hem de ülke Anayasası`na göre teşviki men edilmiş olan ve gençlikten uzak tutulması gerekli görülen zararlı alışkanlıklar arasındadır.” dedi.

“Tarihi Ulu Camii yanında içki festivali kabul edilemez”

İçki festivalinin gerçekleştirileceği mekânın Adana`nın manevi atmosferinin yüksek olduğu bir noktada seçilmiş olmasını ise kınayan Doğan, “Bahse konu mekânın tarihi bir caminin ve bir imam hatip okulunun yakınında olması oldukça manidardır. Bahse konu etkinlik geçtiğimiz yıl da düzenlenmiş ve çok çirkin tablolar ile karşılaşılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeler toplumu ifsat eden etkinliklere destek vermesin”

Belediyelerin bu tür etkinliklere katkı sunmamasını isteyen Doğan, “Böylesine çirkin bir ifsat eylemine geçtiğimiz yıl Adana Büyükşehir Belediyesinin lojistik destek sağladığı kamuoyunca konuşulmaktadır. Bu durum ise olayın vahametini ikiye katlamaktadır. Büyükşehir Belediyesinin hiç olmazsa bu yıl aynı hatayı tekrar etmeyeceğini ve adı geçen iğrenç etkinliğe destek vermeyeceğini umuyoruz.” diye konuştu.

“Gençler zararlı alışkanlıklara özendirmek isteniyor”

Adana`nın varoş mahallelerinde uyuşturucu müptelası gençlerin sayısının her geçen gün daha da arttığını ifade eden Doğan, “Buna mukabil derneğimizin de içinde bulunduğu pek çok sivil toplum kuruluşunun önleyici ıslah çabaları maalesef yetersiz kalmaktadır.  Gençleri zararlı alışkanlıklara özendirme potansiyeli yüksek olan böylesine çirkin bir etkinliğin Adana`da gerçekleştirilecek olması ülkemizin geleceği olan gençlerimiz açısından büyük bir talihsizliktir.” şeklinde konuştu.

“Bu mel`un etkinliğe engel olunmalıdır”

Medyaya, adliye ve kavgalarla yansıyan Adana`nın imajının, şimdi ise “Dünya Rakı Festivali” ile daha da kötü olacağını dile getiren Doğan, “Toplumun sağlıklı gelişimini engelleyen, nesil ve akıl emniyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs niteliğindeki bu girişimin biran evvel sona erdirilmesi için başta devlet yetkilileri olmak üzere herkes üzerine düşen sorumluluğu ortaya koymalı ve bu mel`un etkinliğe engel olunmalıdır.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.   (Ayhan Kaya - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir