• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Avustralya`da İslam karşıtları camileri hedef gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MELBOURNE: Sydney Parramatta Emniyet Müdürlüğü finans bölümünden bir çalışanın, lise öğrencisi Farhad Jabar Khalil Mohammad tarafından öldürülmesini bahane ederek camileri ve imamları hedef gösteren İslam karşıtı gruplar, camilerin önünde gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Avustralya`da Özgürlük Partisi, Avustralya`yı Geri Alın, Birleşik Milliyetçi Cephe, Avustralya Savunma Birliği adlı gruplar, akşam Sydney`de, yarın ise ülke genelinde camilerin önünde gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.

Avustralya Savunma Birliği, sosyal medyada hesabında yaptığı paylaşımda, "Göze göz, dişe diş zamanı, yalnız kurtların camilere ve imamlara saldırılarına izin verin" ifadelerine yer vererek imamları ve camileri hedef gösterdi.

İlk gösteri akşam Parramatta Camisi önünde

Özgürlük Partisi tarafından organize edilen gösterilerin ilki bu akşam, Sydney Parramatta Emniyet Müdürlüğü finans bölümü çalışanını silahla vurarak öldürdükten sonra, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden saldırgan Farhad Jabar Khalil Mohammad`in cinayetten önce gittiği Parramatta Camisi önünde yapılacak.

"Camileri buldozerle yıkma zamanı"

Taraftarlarını camilerin önünde protestoya çağıran Özgürlük Partisi, kullandığı afişin üzerine Avustralya`nın sembol eserlerinden Sydney Auburn Gelibolu Camisi`ni koydu. Avustralyalı Türklere ait caminin resmi üzerine buldozer simgesi koyarak, "Camileri buldozerle yıkma zamanı" yazan partiye tepki yağdı.

Auburn Türk İslam Kültür Merkezi Derneği Başkanı Dr. Abdurrahman Asaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmin kullanımına engel olamadıklarını ancak gerek polis gerekse diğer Avustralyalı yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Cumartesi yapılacak gösterilere karşı da gerekli tedbirleri aldıklarını, hem güvenlik görevlisinin hem cemaatten bazılarının camide bulunacağını dile getiren Asaroğlu, "Bu tabii bizim için hassas bir yer, bizim namusumuz diye düşündüğümüz bir yer, elbette dikkat etmemiz gerekiyor, konsolosluğumuzun da bilgisi var" dedi.

Parramatta Camisi önünde düzenlenecek gösteriye, "Irkçılığa Yer Yok" adlı sivil toplum kuruluşu karşı gösteri ile cevap vereceklerini açıkladı. Bu gruba insan hakları savunucusu kuruluşların da destek vermesi bekleniyor.

"Eğer Avustralya`yı sevmiyorsanız, terk edin"

Öte yandan Farhad Jabar`ın emniyet çalışanını öldürmesi ile "saldırganın gittiği cami" olarak ülke gündemine gelen Parramatta Camisi'nin başkanı Neil El-Kadomi radikalleşme eğiliminde olanlara sert sözlerle seslenerek, "Eğer Avustralya`yı sevmiyorsanız, terk edin" dedi.

Cami kürsüsünden cemaate seslenen El-Kadomi, Avustralyalı olmanın önemine değinerek, "Biz bu toplumda yaşıyoruz, Avustralyalılar olarak başımızı dik tutunmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Melbourne`de gösteriler Bendigo`da yoğunlaşacak

Avustralya genelinde yarın düzenlenecek gösteriler sırasında Victoria eyaletinin Bendigo kentinde karşıt gruplar karşı karşıya gelecek.

Kentte yapılacak ilk camiyi aylardır çeşitli platformlarda protesto eden İslam karşıtları ile Müslümanları destekleyen sivil toplum örgütleri karşılıklı gösteri düzenleyecek.

Bendigo`da yoğunlaşacak gösteriden dolayı Melbourne`daki camilerin önünde büyük bir gösteri beklenmiyor ancak İslam karşıtı gruplar üyelerine camilerin önünde gösteri yapmaları konusunda çağrıda bulunmaya devam ediyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir