• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Muşlu hayvan yetiştiricilerine 860 sıvat dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ´Hayvancılık Alt Yapısının Geliştirilmesi Projesi´ kapsamında hayvanların su ihtiyacının karşılanması için sıvat dağıtımına başlandı.

Muş´ta büyük ve küçükbaş hayvancılığın verimliliğini arttırmak amacı ile su kaynağının durumuna göre taşınabilir şekilde dizayn edilen sac ve beton sıvatlar, köy muhtarlarına teslim edilmeye başladı. Sıvat dağıtım töreninde köy muhtarları ile bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, sıvatların doğru yerlerde kullanılarak en iyi verimin alınması için dikkatli davranılmasını istedi.

Hayvancılığın geliştirilmesi amacı ile sürdürülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve DAP tarafından hayvancılığa önemli bir katkı sunulduğunu ifade eden Yentür, yapılan desteğin yaklaşık 500 bin lira olduğunu söyledi. Muş´un 285 bin büyükbaş ve 1 milyon 85 bin küçükbaş hayvan sayısına sahip bir il olduğunu ifade eden Yentür, "Hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olan Muş´a DAP İdaresi Başkanlığı´nca gönderilen 400 beton ve 460 sac olmak üzere toplam 860 adet sıvatın dağıtımına başladık. Öncelikle sac sıvatları dağıtacağız. Daha sonra da beton sıvatları dağıtacağız. Beton sıvatlar ise ağır olması sebebiyle iş makinelerimiz tarafından köylere ulaştırılıp uygun alanlara kurulması sağlanacak" dedi.

Dağıtımı yapılan sıvatların meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Yentür, "Sıvatlar hayvancılığın en yaygın olduğu ve mera hayvancılığın en fazla olduğu bölgelere göre dağıtıldı. İl merkezi ile ilçelerin tamamında sıvat dağıtımı yapıldı. İhtiyaç olması halinde 2016 yılında da talepte bulunup yine dağıtım yapacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir