• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, 15. çağrı ilanına çıktıklarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aba, bu çağrının IPARD-1 Döneminin muhtemelen son çağrı İlanı olduğunu, bu çağrıdan sonra IPARD-2 döneminin başlayacağını belirtti.

İl Koordinatörü Aba 15. çağrıyla; süt üreten tarımsal işletmelere yatırım (Süt hayvancılığı) ile ilgili mevcut ve yeni işletmelerin yüzde 50 – yüzde 65 hibe oranında destekleneceğini ifade etti.

Bu çağrıda küçükbaş ve büyükbaş süt hayvancılığı, mısır kurutma, pekmez üretimi, sert bisküvi üretimi gibi yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm alanındaki yatırımlar ile kültür balıkçılığı alanındaki projeler için 37 milyon 500 bin avro değerinde bir destek bütçesi olduğunu aktaran Aba, Mardin`in bu fondan azami şekilde faydalanması için yatırımcıları beklediklerini belirtti.

Başvuruların 19 Ekim 2015 tarihinde kabul edilmeye başlanacağını hatırlatan Aba, projelerin son teslim tarihinin ise 30 Ekim 2015 olacağını aktardı. (M. Salih Keskin – İLKHA)