• DOLAR 32.38
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Adana`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da geçen sene kurban eti dağıtırken 6-7 Ekim olaylarında PKK/HDP`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş için Adana`nın Seyhan ilçesinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Yatsı namazına müteakip Seyhan ilçesi Kıbrıs Caddesi`nde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Adana İl Temsilciliğinde düzenlenen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitlere ithafen bestelenmiş olan ezgilerin seslendirdiği geceye, Salih Demir Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Şehit ve şehadet konusunu anlatan Demir, Allah yolunda öldürülmenin bir kayıp olmadığını vurguladı. Şehit olan Müslümanların diri olup Rab`lerinin katında rızıklandırıldığını ifade eden Demir, gerilerinde ise şehitlerin kanı ile sulanmış bereketli bir dava bıraktıklarını ve arkalarından gelen Müslüman kardeşlerinin bu kutlu yolu sürdürdüğünü söyledi.

Diyarbakır`da fakirlere kurban eti ulaştırırken vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş`in arkadaşlarının her birinin Yasin, Hasan, Hüseyin ve Riyat olarak bu sene Diyarbakır`ın yanı sıra onlarca ilde fakirlere kurban eti dağıttığını dile getiren Demir Hoca, “Şehit bir ölür, binler dirilir. Türkiye`de on binlerce genç bu davayı omuzlandı. Bu dava Allah`ın davasıdır, sahipsiz kalmaz. Şehitler insanların en iyileri ve en yiğitleridirler. Pasif duruma düşen ümmet, şehitlerin kanı ile kendine gelerek aktif ümmet oldu. Şehitler kervanı kıyamete kadar devam edecek ve hak edenler bu yolda bu şerefe nail olacaktır.” dedi.

“Şehadete kavuşabilmek için şehit gibi yaşamak lazım”

Gençlere nasihatlerde de bulunan Salih Hoca, “Şehadete kavuşabilmek için şehit gibi yaşamak lazım. Her kardeşimizin namazlarını vaktinde ve huşu ile kılması çok önemlidir. Özellikle sabah namazına çok özen göstermeliyiz. İmkân buldukça mutlaka camiye gidip namazlarımızı cemaatle kılmalıyız. Camilerde Kur`an okumalı, öğrenmek isteyene de öğretmeliyiz. Camilerimize sahip çıkmalıyız. Kur`an-ı Kerim`den her gün bir cüz, en az bir sayfa muhakkak okumalıyız. Maneviyatımızı güçlendirecek ibadetlere ek olarak çok okumalı, öğrendiklerimizi hem pratiğimize aktarmalı hem de insanlara anlatmalıyız.” diye konuştu.

Sohbetin ardından Yasin Börü ve arkadaşlarını konu edinen sinevizyon gösterildi. Duygulu bir ortamda gerçekleşen program, şehitler için yapılan dua ile sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir