• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sivas, Elazığ ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in bin 800 metre üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Yetkililer, sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Güney Ege Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara Denizi'nde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Güney Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çankırı, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in 1800 m. üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 mm) bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 16/22

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 11/20

İzmir: Az bulutlu ve açık 16/25

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu 17/29

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı 12/23

Batman: Çok bulutlu, öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı 11/25

Van: Gök gürültülü sağanak yağışlı 7/16 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir