• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Şehitler kervanının nadide gülleri Malatya`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Hayrın Yolcuları Derneği tarafından, geçtiğimiz yıl 6-7 Ekimde PKK`li çeteler tarafından vahşice katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliğine Hür Dava Partisi Malatya il Başkanı Hayrettin Tokat ve beraberindeki heyet ile birçok STK temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Grup Kervan`ın seslendirdiği şehadet konulu ezgileri ile devam etti.

Ezgilerin ardından şehitler ile ilgili bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “ Şehitlerin kanlarının bereket olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah şehitlerin kanlarını hiçbir zaman zayii etmez. Allah müminlerin, Muhsinlerin ecirlerini hiçbir zaman zayii etmez.” dedi.

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ashab-ı uhdut gibi şehit olduğunu belirten Göktaş, “ Ashabı-ı Uhdud`un başına gelenler, aynen Yasin ve arkadaşlarının başına gelmiştir. Müminler ateşe atılırken, diğerleri sadece izlemekle yetiniyorlardı. Ancak bunlar bununla da yetinmediler zılgıt çektiler. Bunlar bu şekilde bu vahşeti izlediler.``

Göktaş konuşmasının sonunda Müslümanların PKK`ya asla boyun eğmeyeceğini  belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Kürdistan coğrafyasında kimlerin PKK`ye  boyun eğdiğini çok iyi biliyoruz. Ama PKK da şunları da unutmasın ki, Müslüman halk hiçbir zaman PKK`ye boyun eğmeyecektir. Orada korkacak olanlar, PKK`dır. Çünkü orada Allah`ın askerleri vardır.`` dedi.

Duygusal anların yaşandığı programda  sık sık tekbirler getirildi.   Etkinlik yapılan dua ile son buldu.  (M. Ali Batı-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir