• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
`Her 5 çocuktan birinde obezite görülüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat` programının içeriğine uygun olarak ‘Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi` kapsamında bisiklet dağıtım töreni yapıldı. Törende bir konuşma yapan,  Halk Sağlığı Merkezi İl Müdürü Dr. Vedat Söyiler, çocuklarda obeziteye dikkat çekti.

Uydukent Mahallesi`nde bulunan Merkez İmam Hatip Ortaokulu`nda gerçekleşen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Vedat Söyiler katıldı.

Projeyle Bingöl`de 3 bin-3 bin500 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştireceklerini söyleyen Vali Köşger,  “İlk 50 bisikleti bugün Merkez İmam Hatip Ortaokulu`ndaki öğrencilerimize dağıttık. Onların hem bedenen hem de zihnen daha sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için böyle bir çalışma yürütüyoruz. Bisiklet, sağlıkla ilgili çok önemli bir katkısı olduğu gibi, hayat dersi de veren bir spor aletidir. Pedala bastıkça ilerleyen, sürekli ileri doğru ilerleyen bir spor aleti. Pedala basmayı bıraktığınız zaman, ilerlemeyi durdurduğunuz zaman düşüyorsunuz. Hayat da böyle, duran kaybeder, her zaman ilerlemek gerekir.” dedi.

“Ülkemizde obezite her 5 çocuktan birinde görülmektedir”

2014-2017 yıllarını kapsayan proje hakkında bilgi veren Dr. Vedat Söyiler, “Dünyada ve ülkemizde her geçen gün obezite artmaktadır. Ülkemizde obezite her beş çocuktan birinde görülmektedir. Obezitenin en büyük nedenleri arasında sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gelmektedir. Bakanlığımız obezite ile mücadelede Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat Programı`nı 2014-2017 yıllarını içerecek şekilde güncellemiştir.” ifadelerini kullandı.

Bisikletin alternatif olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin daha az görüldüğünü söyleyen Dr. Söyiler, “Bu nedenle sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımız 5, 6 ve 7`nci sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve/veya ‘bisiklet modülü` dersini uygulayan okullarda okuyan öğrencilerce kullanılmak üzere bisiklet desteği  sağlanacaktır. Ülke genelinde 1 milyon bisiklet dağıtımı hedeflenmekte olup, Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimiz merkez ve ilçelerde bisiklet modülü dersini uygulayan 18 okula bisiklet dağıtımı yapılacaktır.” diye konuştu. 

Bisiklet dağıtımının ardından çocuklar ile birlikte bisiklet süren Vali Köşger, daha sonra çocuklarla bir süre sohbet etti. Bisikletleri alıp kullanmaya başlayan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir