• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
İhlasiye Medresesi'nin maketi ilgi odağı oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi mahkûmları tarafından yıllar önce yapılan İhlasiye Medresesi’nin maketi görenlerin ilgi odağı oluyor. Kültürel varlıkların tanıtımı amacıyla yapılan maketler, Bitlis Kültür Merkezi salonunda sergileniyor.

Yıllar önce Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan mahkûmlar tarafından büyük emekler verilerek yapılan İhlasiye Medresesi’nin maketi, 2007 tarihinde İstanbul’da yapılan ‘Emitt Turizm ve Tanıtım Fuarı’nda sergilendi.

Maket, sergilendiği Kültür Merkezi’nde koruma altına alınmaması nedeniyle bazen ziyaretçilerin bazen de Kültür merkezinde yapılan programlara gelen çocuklar tarafından tahrip ediliyor.

Görenlerin büyük beğenisi kazanan ve büyük emeklerle yapılan İhlasiye Medresesinin maketinin koruma altına alınmadığını gören vatandaşlar ise tepki göstererek, Bitlis’in kültür varlığını gösteren ve büyük emeklerle yapılan bu tür el sanatlarının muhafaza altına alınması gerektiğini dile getirdi.

Aynı yerde sergilenen ve cam bir yapının içinde muhafaza edilen Nemrut Krater Gölü’nün maketi ise görenlerin beğenisini topluyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir