• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
`6-7 Ekim olayları için aylarca hazırlık yapıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, geçen yıl 6-7 Ekim'de yaşanan ve Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Ahmet Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş`in vahşice katledildiği olayların yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

HDP/PKK`nin Kobani bahaneli saldırılara aylar öncesinden hazırlık yaptığına dikkat çeken Erat, Kobani olaylarının bahane edilerek İslam`a ve Müslümanlara karşı bir cephe açıldığını söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinin birkaç başlık altında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erat, “Malumunuz IŞİD`in Kobani`ye saldırmasıyla beraber PKK/HDP çevreleri ciddi anlamda bir algı oluşturdular. IŞİD üzerinden tüm Müslümanlara IŞİD yaftası vurarak adeta İslam`a cephe açtılar. Bu manada bütün Müslümanlar töhmet altında bırakıldı. Halkta ciddi anlamda İslam`a karşı olumsuz algı oluştu. Zaten kendilerinin geçmişten gelen Marksist-Leninist düşünceleri de buna bina edilince ve yetiştirdikleri gençlerle beraber halkı ciddi anlamda tahrik ettiler.” dedi.

“Müslümanlar ve İslami kurumlar hedef gösterildi”

Diyarbakır BDP il başkanı Zübeyde Zümrüt`ün  ‘Diyarbakır`da 400 tane IŞİD derneği var` şeklindeki ifadelerini hatırlatan Erat, “Tüm Müslümanlar ve İslami kurumlar hedef gösterildi. Kürt halkının kadim bir geçmişi vardır. Kürtler cömertliği, dürüstlüğü, insanperverliği ve dindarlığı ile bilinen bir halktır. Fakat bunlar bu halkı öyle bir hale getirdiler ki binlerce genci ateist yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Kobani bahaneli olaylarda HDP/PKK`nin amacının İslam`ı ve Müslümanları yok etmek olduğunu söyleyen Erat, “Elbette ki bu katliamın amacı sadece IŞİD`e saldırmak veya IŞİD`le savaşmak değildi. IŞİD Suriye`deydi, madem IŞİD ile bir sorunları vardı o halde Kobani`ye gidip savaşsalardı. Fakat maalesef bunların amacı o değildi. Amaçları İslam`ı ve Müslümanları yok etmekti. Bu anlamda da hedeflerinde bölgede olan Mustazaf Müslümanlar vardı.” şeklinde konuştu.

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilme şekillerinin vahşice olduğunu belirten Erat, tarihte bunun çok az örneği olduğunu söyledi.

Çözüm sürecine bir halel gelmesin diye bölge tamamen bırakıldı

Bu olaylarda asker ve polisin de sorgulanması gerektiğini belirten Erat, "Polis ve askerler bu olaylar yaşandığında bu olaylara neden müdahale etmedi. 3 gün boyunca Diyarbakır ve bölge adeta PKK`ya teslim edildi. PKK burada her türlü eylemi ve vahşeti yapıyor. Polis ile askeriye ise kışlasından çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine bir halel gelmesin diye bölgenin PKK'ye müdahale edilmediğini dile getiren Erat,  "Bu vahşi örgüt gencecik çocukları, pikniğe götürüyoruz diye dağa kaçırdılar. İnsanları katlettiler. Her türlü zulmü insanlara reva gördüler. Fakat hükümet bu konuda hiçbir adım atmadı.” dedi.

"Yasin Börü olayına müdahale edilseydi belki bugün bunlar yaşanmayacaktı" diyen Devlet ve hükümetin bunlardan ders alması gerektiğini belirtti.

Demirtaş ile Zübeyde Zümrüt elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşıyorlar

İnsanları sokağa salıveren, halkı provoke eden Demirtaş ile Zübeyde Zümrüt`ün elini kolunu sallaya sallaya halkın arasında dolaştığını belirten Erat, “Birkaç gün önce Yasin Börü`nün katilleri Ankara Adliyesinde yargılandılar. Evet, belki Yasin Börü`nün cellatları orada yargılandı. Fakat biz onların kukla olduğunu düşünüyoruz. İnsanları sokağa salıveren, halkı provoke edenler özellikle de Demirtaş ile Zübeyde Zümrüt elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşıyorlar. Neden bunun için bir adım atılmıyor?Asıl suçlu bunlardır. Hayatını kaybeden 50 insanın suçlusu ve katili bunlardır. Bunların yargılanması gerekiyor.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir